Dünya Havalimanındaki saldırı anı kamerada

Havalimanındaki saldırı anı kamerada

21.03.2017 - 13:42 | Son Güncellenme:

Paris'teki Orly Havalimanı'na gelen saldırgan kadın askere arkadan yaklaşıp boğazına sarılıyor. Askeri sürükleyen saldırgan, saniyeler içinde diğer güvenlik güçleri tarafından vuruluyor.

Havalimanındaki saldırı anı kamerada

Fransa'nın başkenti Paris’teki Orly Havalimanı’nda devriye gezen askerlere saldırdıktan sonra öldürülen Ziyed Ben Belgacem’in havalimanındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Otopsi sonuçlarında alkol ve uyuşturucunun etkisinde olduğu belirlenen Belgacem, kadın askere arkadan yaklaşıp boğazına sarılıyor. Askeri havalimanı içerisinde sürükleyen saldırgan, daha sonra diğer güvenlik güçleri tarafından vuruluyor.

Test sonuçları dün açıklanan 39 yaşındaki saldırganın kanında 0,93 oranında kokain ve alkole rastlanmıştı. Belgacem'in evine yapılan baskında uyuşturucu bulunmuştu.

Paris savcısı François Molins, saldırganın "Silahlarınızı yere bırakın. Ben burada Allah adına ölmeye geldim. Birçok kişi ölecek" diye bağırdığını söylemişti.

Ziyed Ben Belgacem, Cumartesi sabahı önce bir banliyöde yol kontrolü yapan polislere ateş açmış, ardından bir bara girerek silahını ateşlemişti. Son olarak Orly Havalimanı'na giden Belgacem, burada öldürülmüştü. Hafta sonu Paris'i alarma geçiren olay sonrasında Orly Havalimanı tahliye edilmişti.