Gündem Havalimanından kaçtı, arayan yok!

Havalimanından kaçtı, arayan yok!

07.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de çocuk tacizinden hüküm giyen ve Hindistan’a iade edilmek üzereyken İstanbul’da firar eden Hintli kaçağı arayan yok. Türk polisi, Interpol’den kırmızı bülten çıkarılmasını bekliyor

Havalimanından kaçtı, arayan yok

İki İngiliz polisi, Londra’da çocuk tacizinden hüküm giymiş olan bir suçluyu Hindistan’ın Yeni Delhi kentine teslim etmek üzere 27 Nisan 2016 günü Londra’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’ndan aktarmalı olarak Yeni Delhi’ye uçacak olan ekip, sabah saatlerinde kalkacak uçaklarını beklemeye başladı. Hintli tacizci, İngiliz polislerinden sigara için izin istedi. Polisler saat 04.00’te suçluyu tel örgülerle çevrili sigara içme bölgesine götürdü. Polisler sigara içmedikleri için bölmenin önünde beklerken, suçlu bu kısımda yalnız kaldı.

Durumu fırsat bilen mahkum, tel örgülere tırmanarak önce yan taraftaki çatıya, ardından da TAV’ın yemekhane bölümünün çatısına atladı. Tacizci buradan da otoparka atlayarak kayıplara karıştı. Aramalarda suçlunun havalimanı dışına kaçtığını anlayan iki İngiliz, İstanbul’a giriş yaparak bekledi. Kaçağa ulaşamayan İngilizler ülkelerine döndü.

Haberin Devamı


‘Yardım talebi gelmedi’
Yaşanan firarın ardından Türk polis yetkilileri ise İngiliz meslektaşlarından gelecek bilgileri beklemeye başladı. Mevzuat gereği Londra polisinin İnterpol’le irtibata geçerek kırmızı bülten çıkartması ve Türk polisine de bir bildiri göndermesi bekleniyordu. Ancak emniyet yetkilileri, Londra polisinin kaçakla ilgili herhangi bir işlem yapmadığı ve Türk emniyetinden de bir yardım talebinde bulunulmadığını belirtti. Suçlu hakkında uluslararası bir arama belgesi çıkarılmadığı ve doğrudan bildiri ile yardım da istenmediği sürece Türkiye’de aranmasının gerçekleştirilemediğini kaydeden yetkililer, firari suçluyu aramak için kendilerine ulaşacak belgelerin beklendiğini kaydettiler. Firarinin Türkiye’den çıkış yapıp yapmadığı da henüz bilinmiyor.