Ekonomi ‘Havaray’lı AVM kapılarını açtı

‘Havaray’lı AVM kapılarını açtı

24.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projelerinden olan İstanbul Ayazağa’daki Vadistanbul projesinin alışveriş merkezi kapılarını ziyaretçilerine açtı. 2.5 milyar dolarlık Vadistanbul projesinde 103 bin metrekare alan üzerindeki yerleşimi, 760 metre uzunluğundaki alışveriş caddesiyle hayata geçirilen Vadistanbul AVM, özellikle yeme-içme alanında öne çıkmayı amaçlıyor.

‘Havaray’lı AVM kapılarını açtı

Alışveriş merkezinde 270 mağaza yer alıyor. Projenin dikkat çeken özelliklerinden biri de havaray bağlantısı. Alışveriş merkezi ile Seyrantepe metrosu arasında havaray hizmeti sunulacağını belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Türkiye’nin ilk özel havarayı da Vadistanbul projesi dahilinde Artaş İnşaat ve Invest İnşaat’ın 15 milyon euro’luk yatırımıyla hayat buldu. 2 dakikada Seyrantepe Metrosu’ndan Vadistanbul AVM’nin yemek katına doğrudan erişim sağlayan Havaray tüm bölge için de büyük öneme sahip. 2 ay biz işlettikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceğiz. Açılışı 29 Ekim’de yapılacak. Havaray 4 dakikada bir 250 kişi getirecek ve götürecek. Ayrıca havaray dışında altyapı için 130 milyon lira yatırım yaptık” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Yüzde 75’i doldu

Evyap Holding’e ait arsada, Artaş İnşaat ve Invest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul projesinde 30 bin kişinin yaşaması, 42 bin kişilik ise gündüz nüfusu bulunması bekleniyor. Projede 1111 konutun yer aldığı ilk etap 2 yıl önce tamamladı. Ofis, otel ve alışveriş merkezinin yer aldığı ikinci etap da tamamlanırken, 804 konut, ofis ve ticari birimlerin yer aldığı son etapta çalışmalar sürüyor.

14 Eylül’de açılan alışveriş merkezinin yüzde 75 doluluk oranına ulaştığını belirten Çetinsaya, “Ayazağa bölgesinde ciddi bir fabrikadan dönüşüm var. Sadece bizim projemizde 40 bini aşkın nüfus söz konusu. Bu nedenle bir alışveriş merkezi ihtiyacı vardı. Bundan sonra bir ihtiyaç olacağını sanmıyorum. Biz çevredeki yeni konut projeleri de düşünüldüğünde ayda 1.5 milyon ziyaretçi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2 bin metrekare gösteri havuzu

Projenin özgün mimarisi ile öne çıktığını belirten İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar ise AVM’nin konseptinin 4. nesil olarak nitelendirilen şekilde hayata geçirildiğini söyledi. Uçar, “Vadistanbul AVM’de 20 bin metrekare peyzaj alanı, projeye özel olarak tasarlanan görsel ve işitsel şovlara sahne olan 2 bin metrekare büyüklüğündeki gösteri havuzu ve açık hava alışveriş caddesiyle İstanbullulara keyifli bir alışveriş ve yaşam alanı sunuyor. Mimari yapısı de engelli erişimi dikkate alınarak tasarlandı. Projenin mimarisinde Amerika’nın dünyaca ünlü mimarlık ofislerinden SOM Architecture ve Türkiye’nin önde gelen ofislerinden İki Design Mimarlık’ın imzaları var” dedi.