Geri Dön

Havuç Köftesi Tarifi

Davet sofralarının en çok iştah kabartan kısımlarından biri de hiç şüphesiz ara sıcaklardır. Lezzetli ve doyurucu bir tarife kim hayır diyebilir ki! Kıymasız köfte mi olur diyenleri şaşırtacak havuç köftesi tarifini paylaşıyoruz. Peki, havuç köftesi nasıl yapılır? İşte havuç köftesi tarifi..

Havuç Köftesi Tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gr havuç
3 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 adet yumurta
1 tutam kıyılmış dereotu
1 tutam kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Kızartmak için;

1 bardak sıvı yağ
Yarım çay bardağı un

Havuç Köftesi Nasıl Yapılır?

1. adım: Havuçları yıkayıp temizledikten sonra, çelik tencerede az suyla ateşe koyun.

2. adım: Yumuşayınca suyunu süzün ve çatalla ezerek püre haline getirin. Başka bir küçük tencerede yağı eritip unu ekleyin.

3. adım: Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya yakın havuç püresi, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, kimyon, tuz, karabiber ve 1 yumurta ekleyip yoğurun.

4. adım: Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp una bulayın. Elinizde yuvarlak biçimde şekillendirin.

5. adım: Sıvı yağını tavaya alıp iyice kızdırdıktan sonra köfteleri tencereye alın, arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Daha sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının çekilmesini sağlayın.

Son adım: Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber