MALZEMELER
3 adet orta boy  havuç
Yarım kuru soğan
1 tane  kereviz sapı
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı ile zeytinyağı
Yarım su bardağı kahvaltılık gevrek
Yarım çay bardağı ile keten tohumu
Yarım çay bardağı kabak çekirdeğinin  içi
1 çay kaşığı ile  tuz
Yarım çay kaşığı ile  karabiber
 
Servisi için:
4 tane yuvarlak hamburger ekmeği
1 adet orta boy domates
1 adet kırmızı kuru soğan
3-4 yaprak kıvırcık marul
 
NASIL YAPILIR?
Kabuğunu soyduğunuz havuçları, üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak su ilavesi ederek havuçlar yumuşayana kadar haşlayın
Haşladığınız  havuçları fazla suyu kaldıysa iyice süzün. Ilınması için bir kenarda bekletin.
Kuru soğanı ve kereviz sapını küçük parçalar şeklinde  doğrayın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpmaya devam edin
Zeytinyağını, iri parçalar halindeki kahvaltılık gevreği, keten tohumunu, kabak çekirdeği içini, tuzu ve karabiberi ve haşlanmış havuçları ekleyin.
Çırpılmış yumurtayı da ekledikten sonra tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Burger harcını dört eşit parçaya bölün ve elinizle ya da çelik bir kalıp ile şekil verin.
Orta ateşte İyice kızmış yağsız tavada burgerleri  ters yüz çevirerek  önlü arkalı rengini alana kadar kızartın.
Servis için kullanmak üzere; domatesi ve kırmızı soğanı halka halka dilimleyin.
Hamburger ekmeklerinin alt kısımlarına kıvırcık marul yapraklarını güzel  bir şekilde yerleştirin.İçine  domates ve soğan dilimlerini ekleyin.
Kızarmış havuçları ve burgerleri de yerleştirdikten sonra hamburger ekmeklerini kapadıktan sonra bekletmeden ılık olarak servis yapın.