Gündem Havuz operasyonu

Havuz operasyonu

18.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul, Kırklareli ve Edirne’de düzenlenen operasyonlarda, Karagümrük Çetesi lideri ’Nuriş’ lakaplı Nuri Ergin’in iki oğlu, lüks bir sitenin havuzunda keyif yaparken kıstırıldı. Ergin’in oğullarından biri yakalanırken, diğeri kaçtı

Havuz operasyonu

Kırklareli merkezli 3 ilde gerçekleştirilen suç örgütü operasyonunda, Karagümrük Çetesi elebaşısı ‘Nuriş’ lakaplı Nuri Ergin’in oğlu Anıl Ergin’in de aralarında bulunduğu 14 kişi yakalandı. Ergin’in diğer oğlu Nurettin’in ise, polisle silahlı çatışmaya girerek kaçtığı belirtildi.
Kırklareli polisi, bir süre önce suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı yaptığı belirlenen kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Kırklareli, Edirne ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Nuri Ergin’in çocukları Nurettin ve Anıl’ın aralarında bulunduğu şüpheliler izlemeye alındı.

Çatışmaya girdi, kaçtı
Dün sabah 06.00 sıralarında polis operasyon için düğmeye bastı. 16 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, Edirne’de 6, Kırklareli’nde 5, İstanbul’da ise 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda Nuri Ergin’in ’çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak’la suçlanan oğulları Nurettin ve Anıl Ergin, Halkalı’da lüks bir sitenin havuzunda keyif yaparken kıstırıldı. Operasyonda Anıl Ergin gözaltına alınırken, ağabeyi Nurettin, polislerle silahlı çatışmaya girdi ve kaçtı.
Aralarında kadınların da bulunduğu şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 9 tabanca, bu silahlara ait mermi, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Operasyonların sürdüğü açıklandı. İstanbul’da yakalanan Anıl Ergin, beraberindeki 2 şüpheli ile birlikte Kırklareli’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Anıl Ergin’in, İstanbul Halkalı’daki lüks bir sitenin havuz kenarında keyif yaparken yakalandığı ortaya çıktı. Özel Harekât polislerinin de katıldığı operasyonda, polisle çatışan ağabey Nurettin Ergin’in ise kaçtığı belirtildi. Gözaltına alınan 14 şüpheli operasyonun merkezi olan Kırklareli’ne getirilerek sorguya alındı. Soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Edirne’de polisin elinden kaçmıştı

İstanbul Halkalı’da düzenlenen havuz başı operasyonunda gözaltına alınan Nuri Ergin’in küçük oğlu Anıl, 11 Mayıs’ta Edirne’de yol kontrolü sırasında aranması olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış, kalp rahatsızlığı olduğunu söylediği için tedaviye götürüldüğü hastaneden firar etmişti. Ergin’in firarına yardım ettiği iddiasıyla, 2 görevli polis memuru açığa alınarak haklarında soruşturma başlatılmıştı.