Samsun Havza'da Sılayırahim Ve Keşkek Festivali Düzenlendi

Havza'da Sılayırahim Ve Keşkek Festivali Düzenlendi

26.06.2017 - 19:21 | Son Güncellenme:

.

Havzada Sılayırahim Ve Keşkek Festivali Düzenlendi

SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde Sılayırahim ve Keşkek Festivali gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Kamlık Mahallesi Meşe Yaylası’nda düzenlenen festivalde, hazırlanan keşkekler Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Festivalde, sanatçı Oğuz Yılmaz da konser verdi.

Belediye Başkanı İkiz, yaptığı konuşmada, festivale olan ilginin her geçen yıl artmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin Havza’nın tanıtımı dışında, kültürel ve sosyal hayata da önemli katkılar sunduğunu dile getiren İkiz, şöyle konuştu:

"Bu işleri yapmak zordur, emek ister. Bu güzide derneklerimizin büyük fedakarlıklar göstererek önemli başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz. Unutmayalım sılayırahim de bir ibadettir. Bu programda hem bayramı memlekette geçiriyorsunuz hem sılayırahim ile festivalinizi yapıyorsunuz hem de gurbette doğup büyüyen çocuklarınıza memleketinizi tanıtıyorsunuz. Onlar ata topraklarını tanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Haberin Devamı

İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Bahri Gökmen ise festivalin 6 yıldır aralıksız olarak yapıldığını belirterek, festivale destek verenlere teşekkür etti.