Gündem Hayalet nöbeti ve kaçış!

Hayalet nöbeti ve kaçış!

07.11.2017 - 09:07 | Son Güncellenme:

Şüpheli kişiyi kovaladığını ama yakalayamadığın anlatan Tarih öğrencisi Beyzanur Yavaş ise olayı bizzat yaşamış. "Karşı odadaki kızlarla anlaşıp gece nöbet tuttuk" diyen Yavaş şöyle devam etti: "Bu sırada biri duvarlara vurarak odamın önüne geldi. Kapının altından baktım. Birinin çıplak ayakları vardı ve koridorun otomatları yanmıyordu. Normalde sensör olduğu için biri geçse ışıkların yanması gerekiyor. Kapıyı açmaya çalışınca hemen bütün kızlar bağrışarak koridora koştuk. Çok hızlı kaçıyordu, kovalamaya başladık. Bir arkadaşım bayıldı. O sırada bir kişinin yangın merdiveninden kaçtığını gördük. Siyah giyimli ve aşırı hızlı koşuyordu. Odamıza çıktık, çatıdan sesler gelmeye başladı. Tüm çıkışları tuttuk ama yakalayamadık. Odalarımıza siyah boyalı el izleri bırakmış."

Hayalet nöbeti ve kaçış

Karaman'daki kız öğrenci yurdunda yaşanan 'Gulyabani' paniği sınavları erteletti. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) olayla ilgili "Öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi" açıklaması yaptı ancak korkudan arkadaşlarının evlerine sığınan öğrenciler 'hayalet'te ısrarlı. Nefise Sultan Kız Yurdu'nda iki haftadır geceleri odalara girip uyandırdığı kızlara Arapça bir şeyler söyleyip "Sıra sizde", "Öleceksiniz" notları bıraktığı öne sürülen 'hayalet' söylentisi yüzünden birçok öğrenci yurttan ayrıldı. Panik nedeniyle öğrencilerin okuduğu Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi dün yapılacak vize sınavlarını iptal etti. Karaman Valiliği ise KYK'nın açıklamasını sitesinde yayınladı. Yurda dışarıdan yabancı bir kişinin girmediği belirtilen açıklamada "İddialara konu eylemin, yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir" denildi. Ayrıca olayın incelenmesi içinde müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Hayalet nöbeti ve kaçış


OKULU BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYOR

Ancak öğrenciler bunun bir 'Eşek şakası' olmadığı iddiasında ısrarcı. Korkudan bir arkadaşının evine sığınan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi Selen Cüce, olay çözülmedikçe yurda geri dönmeyeceğini hatta okulu bırakmayı düşündüğünü söylüyor: "Duvarlara X ve XA harfleri kazınmış. Bu harfler Vietnam dilinde 'uzak' anlamına geliyormuş. Yurt müdürü sadece izlemekle yetindi. 1500 kişilik yurtta 300 kişi kaldı. Arkadaşlarımın odasına girip yüzlerini okşamış. Çok hızlı kaçtığını biliyorum. Benim bir adımım onun üç adımı. Çok güçlü, kapıları önünde eşya olmasına rağmen açabiliyor. Yan taraftaki başka bir yurda 'Ben sadece orada değilim, sıra size de gelecek' yazan kanlı kâğıt bırakmışlar..."

TUVALETE GİDEMİYORUZ'

Kendi gölgelerinden bile korktuklarını anlatan Beyza Ceren Ateş ise, 5 gündür hiç uyumadığını söyledi: "Cumartesi öğlen odama girdim. Kaç gündür uykusuzdum. Tedbir olarak kapımın önüne baza çektim. Tam dalacaktım ki biri kapımı açıp kapamaya başladı. Hemen fırladım ama yine kaçmıştı. Herkes birbirine şüpheyle bakıyor. Sınav haftasındayız ve bırakın ders çalışmayı tuvalete gidemiyoruz. Çok hızlı hareket ediyor ve bir anda kayboluyor."

Haberin Devamı

Öğrencilerin bir bir terk ettiği yurt çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. 10 katlı yurdun her katında kadın polis ve 2 güvenlik görevlisi 24 saat nöbet tutmaya başladı.

HABERTÜRK