Ankara "Hayalindeki Mesleği Yaparken Şehit Oldu"

"Hayalindeki Mesleği Yaparken Şehit Oldu"

14.07.2017 - 17:13 | Son Güncellenme:

15 Temmuz şehidinin dayısı Yusuf Boydak: "Hayalindeki mesleği yaparken vatan için şehit oldu. Söylenecek tek söz var, o da vatan sağ olsun"

Hayalindeki Mesleği Yaparken Şehit Oldu

ELAZIĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Hüseyin Göral'ın dayısı Yusuf Boydak, yeğeninin çocukluğundan beri hayalini kurduğu mesleği yaparken yüreğindeki vatan sevgisiyle şehit olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Darbe girişiminin olduğu gece Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına atılan ikinci bombada şehit olan özel harekat polisi Göral'ın, Yürekli köyündeki kabrini ziyareti sırasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan dayısı Boydak, yeğeninin küçüklüğünden beri vatan ve millet sevgisiyle yaşayan yiğit, sevecen, inançlı ve yardımsever bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.

Yeğeninin şehadetinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen onu kaybetmenin acısının ilk günkü tazeliğini koruduğunu ifade eden Boydak, şöyle devam etti:

"Elazığlı şehit kardeşimiz Eyüp Oğuz ve iki arkadaşını daha arabasına alarak ivedi bir şekilde görev yerine gidiyor. Kendisini şehadetinden 15 dakika önce aramıştım, bana 'Dayı operasyona gidiyoruz, seni arayacağım' demişti."

Haberin Devamı

- "Çocukluğundan beri hayalini kurduğu meslekti"

Göral'ın küçüklüğünden beri özel harekat polislerine karşı büyük bir hayranlık duyduğunu ve vatanın, milletin huzuru ve güvenliği için teröristlerle çarpışmak istediğini her zaman dile getirdiğini aktaran Boydak, 6 yıl önce bu hayalini gerçekleştirdiğini ancak mesleğine doyamadan geride iki aylık hamile eşini ve sevenlerini bırakarak şehit olduğunu anlattı.

Boydak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehidimiz Göral, henüz 26 yaşında şehadet şerbetini içti. Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu'nda iki yıl okuduktan sonra okul birincisi seçildi. Atışlarda da okul birincisiydi. Onu daha rahat bir yere aldırmayı düşünürken kimseye danışmadan 'Özel harekat polisliğini seçtim dayı' dedi. Tamamen vatan, millet sevgisinden dolayı. Üniforma aşkı vardı, hakikaten ona da yakışıyordu. Hayalindeki mesleği yaparken vatan için şehit oldu. Söylenecek tek söz var, o da vatan sağ olsun."

Şehit Göral'ın köyünde oturan Yalçın Esen Öncü ise çocukluğundan beri tanıdığı Göral'ın manevi değerleri yüksek, vatanını ve milletini seven bir kişiliğe sahip olduğunu dile getirdi.

Köyün en samimi, dürüst, yardımsever ve en güvenilir genci olan Göral'ı köylüleri olarak çok sevdiklerini dile getiren Öncü, onu genç yaşta kaybetmenin hüznünü hala yüreklerinde taşıdıklarını aktardı.

Yazarlar