Ekonomi Hayat Varlık’a 120 milyon TL sendikasyon

Hayat Varlık’a 120 milyon TL sendikasyon

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hayat Varlık’la birleşen Turkasset Varlık Yönetim, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Çin Bankası ICBC Turkey ile 120 milyon TL tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı.

Hayat Varlık’a 120 milyon TL sendikasyon

Hayat Varlık Genel Müdürü Hilmi Güvenal, basın toplantısındaki konuşmasında, ICBC ve EBRD’den sağlanan 120 milyon TL tutarındaki uzun vadeli sendikasyon kredisi hakkında bilgi vermek, Turkasset ve Hayat Varlık’ın Hayat Varlık çatısı altında birleşmesini duyurmak ve sendikasyon kredisinin sembolik imza töreni için bir araya gelindiğini ifade etti.

Haberin Devamı

2011 yılında EBRD’nin hem ortak hem kreditör olarak Hayat Varlık’a katıldığını hatırlatan Güvenal, portföy sayılarının 100’ü aştığını belirterek, “Bugüne kadar bankaların sattığı problemli kredilerin her 100 lirasının 34 liralık kısmını biz aldık. Bu aktifi oluşturmak için aldığımızın üstüne 900 milyon lira daha yatırım yaptık. Aktiflerimizdeki kredilerin anapara alacağı 8.4 milyar, aktif değeri 1.7 milyar olarak hesaplanıyor. Bugüne kadarki tahsilatımız 1.1 milyarı geçti” dedi.

Yeni portföy alımı

Sendikasyon kredisinin sektöre gelen ilk uzun vadeli kredi olduğunu vurgulayan Güvenal, kredinin piyasalarda uzun vadeli dış kaynak sıkıntısından bahsedildiği bugünlere rast gelmesinin kendileri açısından mutluluk verici olduğunu ifade etti. Güvenal, kredinin, yeni portföy alımlarında önemli bir güç olacağını belirtti.