Hayatın Yedi Spiritüel Yasası

Bugün sizlerle Deepak Chopra’nın Başarının 7 Spiritüel Yasası adlı kitabının özetini paylaşmak istiyorum. Aslında “başarı” derken Chopra, yaşama başarısından bahsediyor. Ve bu 7 yasanın uygulanabilmesi halinde kişinin evrenle uyumlu, daha kolay ve refah içinde kendini gerçekleştirerek yol almasının nasıl da mümkün olduğunu anlatıyor. Çok basit formüller olarak gözükse de istikrarla uygulanması, egonun devre dışı bırakılması, evrensel sisteme güvenle teslim olunması ciddi anlamda emek istiyor. Ama emek vermeye değer. Çünkü bu bizim hayatımız. Evet, 1. yasayla başlayalım, eğer ilginizi çekerse kitabı alıp tamamını okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

1) İÇSEL GÜÇ YASASI: Tüm varoluşun kaynağı saf bilinçtir. İçsel güç, doğmayı bekleyen sınırsız gücü dünyaya getirmenin yollarını arar. Gerçek benliğimizin saf yaratıcı bir güç olduğunu anladığımızda, evrendeki her şeyi tezahür ettiren güçle birleşiriz…

Bunun için: Sessiz kal, meditasyon yap, yargılardan uzaklaş, doğa içinde vakit geçir.

2) ALMA-VERME YASASI: Evren dinamik bir değişim içinde işliyor. Almak ve vermek evrendeki enerji akışının iki farklı yüzüdür. Arayışı içinde olduğumuz şeye ne kadar çok kendimizi verirsek, hayatımızda ve evrende dolaşan bolluk ve bereketi o kadar çok artırırız. Verdiğiniz sürece alacaksınız. Ne kadar çok verirseniz bu yasaya ve yarattığı mucizelere karşı da güveniniz o kadar artacak. Aldığınız sürece de daha fazla verme isteği duyacaksınız.

Bunun için: Gittiğin her yere küçük de olsa bir hediye götür, herkese bir şey ver, bu bir övgü de olabilir, hayatın sana bugün sunduğu nimetlere şimdiden şükret, herkes için sağlık, mutluluk, bereket dile.

3) KARMA YASASI: Her eylem bir şekilde kendine geri dönen benzer bir enerji gücü yaratır. Ne ekersek onu biçeriz. Başkalarına mutluluk ve başarı getirecek eylemleri seçtiğimizde, kendi karmamızın meyveleri de mutluluk ve başarı olur.

Bunun için: Gün boyu seçimlerinin farkında ol, seçimlerinin sonuçlarının ne olacağının farkında ol, eğer sonuçlar fayda sağlamıyorsa kalbinin sesini dinle ve seçimini değiştir.

Haberin Devamı

4) EN AZ ÇABA YASASI: Doğanın zekası çabasız ve kolay çalışır… Dertsiz, ahenkle sevgiyle akar. Ahenk, sevgi ve neşenin getirdiği doğal güçlerden yararlandığımızda, çabasız bir kolaylıkla başarılı bir yaşam, iyi bir gelecek yaratırız… Doğa ile uyum içinde olduğunuzda, kendi içinizdeki bilgelikle hareket ettiğinizde, eylemlerinizin temelinde sevgi olduğunda en az çaba yasasına uyuyorsunuz demektir.

Bunun için: Evrende olup biten her şeye kabul ver, sorunların sorumluluğun al ve içindeki fırsata odaklan, savunmayı bırak, almaya öğrenmeye açık ol.

5) NİYET VE ARZU YASASI: Her niyet ve arzunun özünde onu gerçekleştirebilecek bir mekanizma vardır. Niyet ve arzunun alanında sonsuz bir düzenleme gücü vardır. Verimli toprağına bir niyet ektiğimizde, bu sonsuz düzenleme gücü bizim için çalışmaya başlar… Niyet kendini gerçekleştirebilmek için her şeyi organize eder. Niyet gelecek içindir, ancak dikkatiniz şu an içindir. Dikkatiniz şu anda olduğu sürece, niyetleriniz gelecekte gerçekleşecektir, çünkü gelecek şu anda yaratılır.

Haberin Devamı

Bunun için: Düşünceleriniz arasındaki boşlukları fark edin, sessiz kalın, tüm isteklerinizi serbest bırakın, özünüze bağlı kalın, niyetlerinizi ve isteklerinizi insanlara değil özünüze söyleyip güven içinde serbest bırakın, detaylarla uğraşmayın.

6) ZİHİNSEL BAĞIMSIZLIK YASASI: Zihinsel bağımsızlıkta belirsizliğin bilgeliği yatar. Belirsizliğin bilgeliğindeyse özgürleşme yatar. Geçmişimizden, bilinenden ve geçmiş koşullanmaların hepsinden… Bilinmeyene, sonsuz olanaklar alanına adım atmaya istekli olduğumuzda kendimizi evrenin dansının müziğini yöneten yaratıcı zihne teslim ederiz… Niyet edin ama sonuçlara olan bağımlılığınızdan vazgeçin. İstediğiniz her şey kendinizi durumlardan zihinsel ve duygusal olarak soyutladığınızda gerçekleşebilir, çünkü bu zihinsel ve duygusal soyutlama, gerçek benliğinizin gücüne şüphesizce inanmaya dayanır. Sonuca olan bağımlılık ise korkuya ve güvensizliğe dayanır. Bunun için: Kendinizi bugün olup biten tüm olaylardan zihinsel olarak soyutlayın, sorun çözmeye çalışmayın, kendinizi güven içinde yüce güce belirsizlik halinde bırakın. Sonsuz fırsat denizine girip, sınırsız olanaklara açık olun, ortaya çıkacak yeni gelişmelere güven içinde açık olun.

7) HAYATIN AMACI YASASI: Herkesin yaşamının bir amacı vardır. Başkalarıyla paylaşmak için eşsiz bir hediyesi ya da özel bir yeteneği vardır. Bu eşsiz yetenek başkalarına hizmetle harmanlandığında, kendi özümüzün coşkusunu ve sevincini deneyimleriz. Bu da tüm hedeflerin hedefi, nihai hedeftir…

Eğer bu yeteneğinizi, amacınızı bulduysanız gönülden çalışır, gönülden paylaşırsınız. Halil Cibran’ın dediği gibi “Saatlerin fısıltısı müziğe dönüşür, bir ney gibi olursunuz gönülden çalıştığınız zaman”. Ve nedir aşk ile çalışmak? Yar giyecekmiş gibi dokumaktır bir kumaşı, nakış işler gibi gönülden…

Bunun için: İçinizdeki Tanrısallık noktasıyla temasa geçin, Öz’ünüze ilgi ve sevgi gösterin. Yeteneklerinizi küçümsemeden kutsayarak bir listesiniz yapın. “İnsanlığa nasıl bir fayda sağlayabilir, nasıl hizmet edebilirim?” sorusunu sık sık kendinize sorup, serbest bırakın. Cevaplar zaman içinde gelecektir. Yeteneklerinizi aşk ile, sevgi ile her gün kullanın.

Bütün bu yasaları uygulayabilmeniz için zihninizi yönetebiliyor, susturabiliyor güven içinde olumlu düşünebiliyor olmanız önemli bir adımdır. Bu süreci birlikte yaratmak isterseniz kasım ayında başlayacak olan “NLP ile Zihinsel Dönüşüm” uygulama grubuma kayıt yaptırabilirsiniz. Tüm ayrıntılara www.arzubiyiklioglu.com adresimden kolayca ulaşabilirsiniz.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin…

ICF PCC Profesyonel Koç & NLP Eğitmeni

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

+90-543-655-50-51

www.arzubiyiklioglu.com
instagram.com/arzu.biyiklioglu/
facebook.com/arzubiyikliogluofficial/