Hayatının Neresindesin?

Hayat... Koskoca bir hayata sahipsin. Belki farkındasın belki de yeni farkına varacaksın... Birçok kişi tanıdın hayatına aldın. Peki sen hayatının neresindesin hiç düşündün mü?

Düşün bakalım. Hayatındaki en önemli kişiler, olaylar neler? Hayatta en çok neye önem verir, neyle ilgilenirsin? Önceliklerin var mı? Neye göre var peki? Kendinden kaç kez ödün verdin? Hiç kimseyi düşünmeden 'istedim ve yaptım' diyebildiğin ne kadar olay yaşadın? Haydi bugün kendine yoğunlaş...

Kendini üzgün ve kırılmış hissetiğin oluyorsa bir durup düşünmenin zamanı gelmiş demektir. Demek ki bir şeyleri yanlış yapmışsın, yolunda gitmeyen bir şeyler vardır.

Haberin Devamı

Pek çok kişi böyle durumlarda susup kabuğuna çekilmeyi tercih etse de ben kendini dışarı atmanı öneriyorum. Git. Olabildiğince sosyalleş dışarıda... Her zaman yaptığın, seni bunaltan durumlardan uzaklaş. Yenilik peşinde koş. Bilinmeyene gitmek ve macera yaşamak güzeldir! Risk al hayatta. Riskler de vücudunda adrenalin salgılar. Kendini daha iyi hissetmeye başlarsın.

Aman el alem ne der!!!

El alem, şöyle dursun. Sen merkezde dur. Hayatının merkezi sen ol. Çünkü bu senin hayatın. Herkes bir bir gittiğinde kendinle baş başa kalacak olan sensin. İşte bu yüzden de sen ne istiyorsan nasıl istiyorsan öyle olsun hayatın!

Korkma yeniliklerden... Yeni bir yemek ye mesela daha önce hiç yemediğin...

Yeni bir yer keşfet... Daha önce gitmediğin...

Giyim tarzını değiştir mesela... Ya da saçının modeliyle oyna...

Farklı müzikler dinle, farklı hobi alanları edin kendine...

Burada önemli olan aslında senin kendini keşfe çıkman... 'Ben onu sevmem' diyebilmen için en az bir kere deneyimlemiş olman gerekir. Daha önce yapmadığın, yaşamadığın bir şeyi sevmemen olanaksız bunun için. Önce dene! Denemekten korkma. Belki gerçekten sevmeyeceksin, hoşuna gitmeyecek belki de seni rahatsız edecek... Ama denemeden sevip sevmeyeceğini asla bilemezsin...

İçinde farklı biri yatıyor belki de... Yıllarca bastırmış olduğun öz benliğini sence de artık ortaya çıkarmanın vakti gelmedi mi? Kır zincirlerini, çık dışarı... Otur hayatının merkezine. Sür sefanı, keyfini... O an ne yapmak istiyorsan, nasıl konuşmak istiyorsan öyle konuş. Kimsenin seni yargılamasına ve hatta aşağılayıcı yorumlarda bulunmasına izin verme. Unutma! İnsanlar sen izin verdiğin kadar sana yaklaşabilirler. -bazıları hariç-...

Haberin Devamı

Yazının sonlarına doğru kendini düşün. İstediğin hayatımı yaşıyorsun sence? Nasıl bir sen olmak isterdin? Neler yapmak isterdin? İsteyip de yapamadığın neler var?

Haydi bugün kendini keşfe çık, yarın çok daha güzel olacak!

Sağlıcakla, umutla, mutlulukla kal...

Büşra Fatma GÜLCÜ