Gündem 3 günde hem eşini hem bebeğini kaybetti

3 günde hem eşini hem bebeğini kaybetti

26.02.2015 - 07:40 | Son Güncellenme:

8 aylık hamile eşi ve doğmamış bebeğini kaybeden Kürşat Gürcan, “En yakın arkadaşımı, ruh ikizimi ve çocuğumu kaybettim” dedi.

3 günde hem eşini hem bebeğini kaybetti

Samsun’un Atakum İlçesinde bir sene önce Kürşat Gürcan ile evlenen 8 aylık hamile 25 yaşındaki Duygu Örnek Gürcan, karnındaki bebeğini kalbi durması sonucu kaybetti. Ameliyata alınan ancak iç kanama geçiren Gürcan’ın beyin ölümü gerçekleşince organları ailesi tarafından bağışlandı. Eşini ve doğmamış bebeğini kaybeden Kürşat Gürcan, eşiyle birlikte geçirdiği kısa süreyi şöyle anlattı:

Haberin Devamı

EDEBİYAT ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİSİYDİ

“Duygu ile iki yıl önce ortak bir arkadaşımızın düğününde tanıştık. Onunla çok iyi anlaşıyordum. Kısa süre içerisinde nişan kararı aldık. Atakum’da evlenmeden önce birlikte yaşayacağımız evi aldım. Bir yıl önce evlendik. Duygu edebiyat öğretmenliği son sınıf öğrencisiydi. Son zamanlarımız çok iyi geçiyordu. Ama maalesef aramızdan ayrıldı. Duygu bir eş olarak, bir arkadaş olarak çok iyiydi. Benim kadın versiyonum diyebilirim. Onu çok seviyordum. Birbirimize çok aşıktık.”

İSMİ EYLÜL UMAY OLACAKTI

Gürcan, eşiyle birlikte kaybettiği bebeğine Eylül Umay ismini vereceklerini ifade etti. Gürcan, çocuklarının doğumları için tüm hazırlıklarının tamamladıklarını, odasını kıyafetlerini hazırladıklarını söyledi. Gürcan sözlerine şöyle devam etti, “Yavrumu kucağıma almayı beklerken onu kara toprağa verdim. Eşimi ve çocuğumu kaybetmenin acısını kimsenin yaşamasını istemiyorum.”

Haberin Devamı

3 GÜN İÇİNDE HEM ANNE HEM BEBEK OLDU
Samsun’da özel bir tıp merkezinde sekreter, 10 aylık evli, 8 aylık hamile olan Duygu Gürcan rahatsızlanınca merkez Atakum İlçesi’nde özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde genç kadının 8 aylık kız bebeğinin anne karnında öldüğü belirlendi. Yapılan ameliyatla cansız bebek alındı. Duygu Gürcan’ın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam etti. Dün genç kadın beyin kanaması geçirdi. Ardından da beyin ölümü gerçekleşti.

Kaynak: Vatan