İstanbul HAYDAR BAŞ: “TÜRKİYE’NİN MADENLERİNİ DEVLETLEŞTİRECEĞİZ”

HAYDAR BAŞ: “TÜRKİYE’NİN MADENLERİNİ DEVLETLEŞTİRECEĞİZ”

21.05.2015 - 10:41 | Son Güncellenme:

.

HAYDAR BAŞ: “TÜRKİYE’NİN MADENLERİNİ DEVLETLEŞTİRECEĞİZ”

Yabancı şirketlerin Türkiye’den yılda 120 milyar dolarlık petrol çıkardığını ifade eden BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Türkiye’nin madenlerini devletleştireceğiz ve bunları devlet millet ortaklığı ile işletmeye koyacağız” dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Trabzon’da düzenlenen programda konuştu.
Seçim sürecine yön veren projelerini bir de Trabzon’da anlatan Haydar Baş, "Asgari ücret 5 bin lira olacak dedik mi? Ev hanımları bin 500 lira maaş alacak dedik mi? Çocuk maaşı 250 TL dedik mi? Vatandaşlık maaşı bin TL dedik mi? Dedik! ’Hocam bu yoğurdun bolluğu nereden geliyor’ diyenler oldu. Onlara kaynakları saydım. İktidardakiler de bana ’sen kimin malını kime veriyorsun’ dediler. Allah Allah 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağımız var ama bunlar bizim değilmiş. Peki kimin? Bu kaynakları yabancılara ve yandaşlarına vermişler. Hangi madeni, kime verdiklerini yaptığım programlarda tek tek anlattım. Ondan sonra bunların da sesleri kesildi. Şimdi de ’Lozan Antlaşmasında gizli bir madde var. Buna göre madenlerin çıkarılması 2023 yılına kadar yasak’ demeye başladılar. Bu da yalan. Bunları da ortaya koydum ve kaçtılar. Zaten kaçmaktan başka çareleri de yok” diye konuştu.
"GÜMÜŞHANE’DE DÜNYA ORTALAMASININ 100 KATI ALTIN VAR"
Milli Ekonomi Modeli ile ortaya koydukları tüm projeleri hayata geçireceklerini ifade eden BTP lideri Haydar Baş, "Yabancılara ve yandaşlara peşkeş çekilen Türkiye’nin madenlerini devletleştireceğiz ve bunları devlet millet ortaklığı ile işletmeye koyacağız. Yani ecnebilere verilen milletin paralarını onlardan alıp yeniden millete vereceğiz" dedi.
Haydar Baş, "Ben nasıl vereceğim? Altın madeninde biz dünyada ikinci sıradayız. Birinci Güney Afrika, ikinci Türkiye. Artvin’den Gümüşhane’ye uzanan bir altın damarı var. Burada 1 ton topraktan 1 kilo 700 gram altın çıkıyor. Dünyada bu işin ortalaması 17 gramdır. Benim memleketimde dünya ortalamasının tam 100 katı altın çıkıyor. Ben "Sadece Gümüşhane ile Türkiye’ye 100 yıl bakarım’ demiştim. Vazgeçtim ’Şimdi 200 yıl bakarım’ diyorum. Bu adamlar bu kadar serveti ecnebi firmalara ve birkaç yandaşa peşkeş çekti. Bu serveti ellerinden alıp bu millete vermeye var mıyız arkadaşlar" ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin petrol ve bor madeni rezervi konusunda da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haydar Baş, "Bor madeninde dünya birincisiyiz. Dünyada çıkan borun yüzde 78’i Türkiye’de çıkıyor. Bor ile ne yapılmaz ki. Ben benzinin icra ettiği vazifeyi bu madenle yapacağım. İnşallah yakıtı bordan yapacağız. Türkiye’de petrol var mı arkadaşlar? Hiç duydunuz mu? Bize yok diyorlar değil mi? Ecnebi şirketler Türkiye’den yılda 120 milyar dolarlık petrol çıkarıyor. Bunlar Türkiye’yi soyuyorlar. Bunları geri almaya var mısınız" dedi.