Dünya Haydarabad’dan müzayedeye...

Haydarabad’dan müzayedeye...

15.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Haydarabad’dan müzayedeye...

New York’ta yapılacak müzayedede, son Haydarabad Nizamı Mir Osman Ali Han’ın 2.5 milyon dolarlık gerdanlığı, pırlanta türban süsü ve kolyesi de satışa çıkarılacak.

Haberin Devamı

Christie’s düzenleyecek

Christie’s müzayede evi, Hindistan’ın bazı hükümdarlarına ve Babür İmparatorluğu’na ait takı ve aksesuarlardan oluşan bir koleksiyonu satışa çıkaracak. 14-18 Haziran’da ABD, New York’ta açık artırmayla satılacak en önemli parçalardan birini, Hindistan’da Haydarabad’ın son nizamı olan Mir Osman Ali Han’ın gerdanlığı oluşturuyor. Gerdanlığın değerinin 1.5 milyon ile 2.5 milyon dolar arasında olduğu belirtildi.

100 bin dolarlık takılar

Değeri 10 bin dolardan 100 milyon dolara kadar çıkan 500 yıllık parçaların satılacağı müzayedede, Mir Osman Ali Han’ın pırlanta türban süsü ve 200 karatlık pırlanta kolyesi gibi takılar da bulunuyor. Mir Osman Ali Han, dünyanın en zengin kişilerinden biriydi. Hindistan’daki düzenlemeyle Haydarabad’ın bölünmesinin ardından bile hanın 3 eşi, 42 cariyesi, 200 çocuğu, 300 hizmetkârı ve ordusu vardı. Han, İngiltere Kraliçesi’ne de düğününde çok değerli pırlanta kolye hediye etmişti.