Kültür Sanat Haydarpaşa'da "Akdeniz" konseri

Haydarpaşa'da "Akdeniz" konseri

02.09.2009 - 10:21 | Son Güncellenme:

Piyano sanatçısı ve besteci Tuluyhan Uğurlu, 10 Eylül Perşembe günü Haydarpaşa Garı önünde vereceği konserde "Akdeniz" temasını işleyecek.

Haydarpaşada Akdeniz konseri

Yapılan yazılı açıklamada, temmuz başında çıkan son albümü "Akdeniz"in gala konserlerinin ardından sanatçının üçüncü kez İstanbullu sanatseverlerle buluşacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, Uğurlu’nun Haydarpaşa Garı merdivenlerindeki konserinde "Akdeniz" adlı son albümündeki parçalara yer vereceği ve sanatçıya Türk ve Batı müziği enstrümanlarından oluşan kendi müzik topluluğunun eşlik edeceği kaydedildi.

Haydarpaşa konserinde 500’e yakın Akdeniz görüntüsünden oluşan görsel bir sunumun müziğe eşlik edeceği vurgulanan açıklamada, müzik ve görüntülerle Akdeniz kültürünün anlatılacağı konserin, inançların Akdeniz’den dünyayı aydınlatışının anlatılacağı "Akdeniz İnanmayı Sever" isimli bölümde, Uğurlu’nun sahneyi semazenlerle paylaşacağı belirtildi.

Açıklamada, Tuluyhan Uğurlu’nun konseri için Haydarpaşa sahilini seçmesinin bir nedeninin bilim adamlarına göre Karadeniz ve Marmara’nın, Akdeniz’in sularıyla oluşan denizler olmasından kaynaklandığı ifade edildi.