Gündem Haydarpaşa’da sona gelindi

Haydarpaşa’da sona gelindi

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Haydarpaşa Garı’nda çıkan yangın sonrası başlatılan restorasyonda binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı. Yenilenen kuleler iskele sökülünce ortaya çıktı.

Haydarpaşa’da sona gelindi

İstanbul’un simgelerinden Haydarpaşa Garı’nda 28 Kasım 2010 tarihinde çıkan yangının izleri siliniyor. 2010’daki yangında büyük hasar gören tarihi binanın simgelerinden deniz tarafından bulunan iki kulesindeki çalışmalar geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Üzerlerinde bulunan iskelelerinin sökülmesiyle binanın kuleleri ortaya çıktı. Restorasyon sırasında binanın çatıdan bodrum kata kadar bütün bölümleri elden geçiriliyor. Binada hasar gören vitray camlar da aslına uygun olarak yenilenecek.

Haberin Devamı

110 yıl önce de oldu

Öte yandan, hızlı tren hattı sebebiyle yıllardır peronlarda bekleyen eski banliyö trenleri de başka alanlara çekildi. Peronlar boşaltıldı. 1908 yılında İstanbul-Bağdat demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edilen tarihi binada yapılan restorasyon ilk değil.

Birinci Dünya Savaşı sırasında cephanelik olarak kullanılan binada çıkan yangın sonucu bina büyük ölçüde hasar görmüş ve tamir edilmişti. l ALİ AKSOYER İstanbul DHA