Karabük Hayırsever Vatandaştan Hayır Çarşısı'na Hasta Yatağı Bağışı

Hayırsever Vatandaştan Hayır Çarşısı'na Hasta Yatağı Bağışı

27.10.2017 - 17:54 | Son Güncellenme:

.

Hayırsever Vatandaştan Hayır Çarşısına Hasta Yatağı Bağışı

Safranbolu Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanabilmeleri için kurulan Hayır Çarşısı Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Safranbolu’da pek çok kişi evinde bulunduğu eşyaların fazlasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için Safranbolu Belediyesi köprü görevi yürütüyor. Elinde fazla eşyası olan vatandaşlardan bu eşyalar alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Çeşitli ev eşyaları ve konfeksiyon ürünleri Hayır Çarşısı’nda, temizlenip paketlenerek ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Bunun yanı sıra hastaların ihtiyaç duydukları malzemeler konusunda aracılık görevini sürdürüyor.
Bu kapsamda, evde bulunan ve bakıma muhtaç olan hastalar için gerekli olan hasta yataklarının, maddi imkansızlık nedeni ile temin edemeyen hastalara ulaştırılması için, Fahrettin Şafak isimli hayırsever tarafından 4 adet elektronik hasta yatağı Hayır Çarşısı’na bağışlandı. Safranbolulu hayırsever Fahrettin Şafak, ’’ Bizimde ailemizde hastamız vardı, hasta bakımının zorluğunu ve hastaların çektiği sıkıntıları iyi biliyoruz. Eşim ve ben bir hayır yapmak istedik, bunu da kendi memleketimin insanlarına faydalı olacak bir şey olmasını arzu ettik. Umarım en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak olan yataklar, hastaların işlerini kolaylaştırır.’’ dedi.
Başkan yardımcısı Kemal Temel öncülüğünde yatakların alım sürecini takip eden Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan hayırsever vatandaşa teşekkür etti.
Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer ’’Safranbolu Dünya Miras kenti ama onun ötesinde, Osmanlı buraya öyle bir iz bırakmış ki, bu sadece evleriyle, bahçeleriyle, Arnavut kaldırımıyla değil kültürüyle de damgasını vurmuş. Yardım severlik ve insanlara yardımcı olma düşüncesi burada hep hakim olmuş. Toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden biri olan hasta ve bakıma muhtaç insanların temel ihtiyaçları arasında yer alan hasta yataklarıdır; bu ihtiyacın giderilmesine aracı olmak bizim için mutluluk olur. Ben şimdiden duyarlılığı için yardımsever vatandaşımıza, hasta ve hasta yakınları adına teşekkür ediyorum’’ dedi.
Hasta yatakların Hayır Çarşısı yetkilileri tarafından ihtiyaç sahipleri tespit edilip, en kısa sürede kendilerine ulaştırılacağı ifade edildi.