Gündem Hayvanların canı can değil mi?

Hayvanların canı can değil mi?

16.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı’nda sokak köpeği ‘Gece’ye tecavüz ederek hayvanı sakatlayan saldırgan  mahkemede serbest bırakıldı!

Hayvanların canı can değil mi

İstanbul Kadıköy’de Caferağa Mahallesi sakinlerini ve hayvanseverleri ayağa kaldıran olay 31 Mayıs akşamı yaşandı. Kadıköy Belediyesi tarafından sağlık kontrolü yapılıp, kısırlaştırıldıktan sonra kulağına küpe takılarak sokağa bırakılan 2 yaşındaki sokak köpeği ‘Gece’ ortadan kayboldu. Bunun üzerine mahalle sakinleri ve hayvan hakları aktivistleriyle birlikte harekete geçen veteriner hekim Adil İnan, kapısından kaybolan köpeğin gece geç saatlerde bir şahıs tarafından boynuna kemer takılıp zorla çekilerek Yoğurtçu Parkı’na götürüldüğünü kamera görüntülerinden tespit etti ve görüntüleri sosyal medyada yayımladı.

Haberin Devamı

Köpeğin sağlığı bozuldu

Aynı gün sokakta mahalle sakinleri tarafından bitkin halde bulunan ‘Gece’ veteriner hekim Adil İnan tarafından tedaviye alındı. Veteriner Adil İnan tarafından yapılan kontrolde, vajinasında zorlama ve kan tespit edilen köpeğin idrar yapmakta zorlandığı ve arka bacaklarında güçsüzlük oluştuğu belirlendi. Tecavüze uğrama ihtimali yüksek olan Gece’den alınan kan örnekleri laboratuvara gönderildi. Polis tarafından yakalanan H.H.G. adlı 56 yaşındaki saldırgan, sorgusunda köpeğe tecavüz ettiğini itiraf etti. Saldırgan, emniyetteki sorgusundan sonra ‘sahipli hayvan ve mala zarar verme’ suçundan sevk edildiği mahkemede serbest bırakıldı!

Polis yakaladı ama bırakıldı!

Sokak köpeği ‘Gece’ bitkin halde bulunduğunda, Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği Kurucusu Okan Oflaz ve hayvanseverler, saldırganın bulunması için yetkili mercilere başvurdu. Hayvan Hakları Dernekleri ve İstanbul Hayvan Hakları Baro Başkanı Yasemin Babayiğit ile Hayvan Hakları Gönüllüsü Şencan Uzun, köpeğe tecavüz ettiği düşünülen şahıs hakkında ‘sahipli hayvan ve mala zarar verme’ suçlarından suç duyurusunda bulundu. Sapığın bulunması için sosyal medyada başlatılan ve iki haftadır devam eden çağrılar sonrasında harekete geçen Kadıköy polisi, saatlerce kamera görüntüsü inceleyip eşkal ve kimlik çalışması yaptı. Polis aradığı kişiyi önceki akşam Moda’da gözaltına aldı. Yakalanan H.H.G.’nin, evsiz olması nedeniyle yakalanmasının geciktiği öğrenildi. Hayvana zarar veren H.H.G.’nin mahkemede serbest bırakılması tepki yarattı.