Ekonomi Hazine arazileri 10 yıl kiralanacak

Hazine arazileri 10 yıl kiralanacak

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazine’ye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Hazine arazileri 10 yıl kiralanacak

Maliye Bakanlığı’nın Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazine’ye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiralanması ve satışına ilişkin usul ve esasları belirlendi.

Haberin Devamı

Tebliğ kapsamında Hazine’ye ait tarım arazileri hak sahiplerinin talepleri dikkate alınmak suretiyle 10 yıla kadar doğrudan kiralanabilecek. Arazilerin kiraya verilmesinde geçici teminat alınmayacak.

Başvuru şartlarına dikkat

Başvurularda hak sahibi sayılmak için Hazine’ye ait tarım arazilerini 31 Aralık 2017’den önce en az üç yıl süreyle tarımsal amaçla kullandığı idarece belirlenmiş olma, başvuru tarihi itibarıyla kullanımın halen devam etme ve 19 Kasım’a kadar başvuruda bulunmuş olma şartları aranacak. Özel kanunlar kapsamında kalıp kiralanması mümkün olmayan yerler ile bakanlıkça belirlenen taşınmazlar tarımsal amaçla kiralanamayacak.