Geri Dön

Hazır yufkadan baklava tarifi

Hazır yufkadan baklava tarifi ile bayramda hiç zahmet etmeden pratik ve kolay bir şekilde baklava hazırlayabileceksiniz. Hazır yufkadan baklava tarifi ile hem lezzetli hem de hiç uğraşmadan baklava hazırlayabileceksiniz. Hazır yufkadan baklava nasıl yapılır, hazır yufkadan baklava tarifi nedir diyorsanız işte sizi hiç yormayacak olan hazır yufkadan baklava tarifi.

Hazır yufkadan baklava tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket baklavalık yufka
250 gr eritilmiş tereyağ
1,5 su bardağı öğütülmüş ceviz (1 1/2 cup)

Şerbeti:
5 su bardağı şeker (5 cup)
5 su bardağı su (5 cup)
1/4 limon kabuğu ile

Hazır Yufkadan Baklava Nasıl Yapılır?

Tereyağımızı köpük köpük oluncaya kadar eritiyoruz. Kararmamasına dikkat etmeliyiz.

Elimize eldiven giyip, tepsinin her yerini iyice yağlıyoruz. Baklavalık yufkaları sayı olarak tam iki eşit parçaya ayırıyoruz.

Bir adet baklavalık yufka alıp üzerine elimizle kuru yer kalmayacak şekilde tereyağı sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı koyup onun üzerine de tereyağı sürüyoruz. Yufkaların yarısını tamamlayıncaya kadar işlemi tekrar ediyoruz.

Adet olarak tam yarısının aralarına tereyağı sürüp üst üste koyduğumuz baklava yufkalarının üzerine boşluk kalmayacak şekilde ceviz içini yayıyoruz.

Yufkaların kalan kısmının aralarına tereyağı sürerek işlemi tekrar ediyoruz.

Kalan tereyağı en üste iyice sürüyoruz ki baklavamız nar gibi kızarabilsin. Yufkalar bitince baklavamızı arzu ettiğimiz şekilde kesiyoruz.

Dilimlediğimiz baklavamızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Öneri: Limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra kabuğu ile şerbetin içerisine atın. Biz baklavayı önce pişirip tamamen soğuttuktan sonra ılık şerbeti üzerine döktük. Şerbet sıcağa yakın ılık olmalı. Çok kaynar olur ise baklavanız hamurlaşacak çok ılık olursa da baklava şerbeti emmeyecektir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber