Siyaset HDP’de radikal değişim olacak

HDP’de radikal değişim olacak

19.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milletvekili listesini büyük oranda şekillendiren HDP’de radikal değişikliğe gidildi. Mevcut milletvekillerinin yüzde 90’ı liste dışı kalırken 8-10 civarında milletvekili yeniden aday gösterilecek.

HDP’de radikal değişim olacak

Eş Genel Başkan Pervin Buldan ile birlikte milletvekilleri Alican Önlü, Berdan Öztürk, Hişyar Özsoy, Mahmut Toğrul, Nimetullah Erdoğmuş, Nihat Akdoğan, Hüda Kaya, Ayhan Bilgen, Mithat Sancar’ın yeniden aday listesinde olacak. 1 Kasım’da, “son kez aday oluyorum” diyen Sırrı Süreyya Önder’in aday olmak istemediği, ancak parti yönetiminin ikna çabalarının sürdüğü öğrenildi. HDP Meclis Grup başanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Filiz Kerestecioğlu’nun durumları da henüz netleşmedi.

Haberin Devamı

7 Haziran’da milletvekili olan ancak 1 Kasım seçimlerinde seçilemeyen Yurdusev Özsökmenler, Saruhan Oluç, Rıdvan Turan, Ali Kenanoğulları ve Turgut Öker aday listelerinde yer alacak. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Sezai Temelli’nin İstanbul, Diyarbakır ya da Van’dan aday gösterilebileceği, bu kapsamda parti kurmayları arasında konuya ilişkin istişarelerin sürdüğü bildirildi.

HDP’nin milletvekili listesinde İslami, muhafazakâr, sol ve sosyalist kesimlerin temsilcilerine de yer veriliyor. Bu kapsamda, gazeteci Ahmet Şık’ın yanı sıra aktivist Veli Saçılık, Halkevleri’nin önceki dönem genel başkanı Oya Ersoy, SYKP Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, ESP’den Murat Çepni, TİP’ten Erkan Baş, ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu’nun da listelerde yer alması bekleniyor.

Haberin Devamı

Tutuklu olan HDK Eş sözcülerinden Onur Hamzaoğlu İzmit’ten, Gülistan Koçyiğit’in İstanbul’dan aday gösterilmesi bekleniyor.

Altan Tan SP adayı

Yeniden adaylık sözü almadığı gerekçesiyle adaylık başvurusu yapmayan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’a Saadet Partisi’nden adaylık teklif edildi. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Tan adayımızdır” açıklaması yaptı. Teklif aldığını doğrulayan Tan, “Arkadaşlarla değerlendiriyoruz. Ama daha son nokta konulmuş değil” açıklamasın yaptı.