Eskişehir HDP’DEN ULAŞIM ZAMMINA TEPKİ

HDP’DEN ULAŞIM ZAMMINA TEPKİ

29.08.2014 - 15:27 | Son Güncellenme:

.

HDP’DEN ULAŞIM ZAMMINA TEPKİ

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eskişehir İl Örgütü yönetici ve üyeleri, Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak toplu ulaşıma yapılan ve yüzde 20’lere varan zammı protesto etti.
HDP Eskişehir İl Örgütü adına konuşan yönetim kurulu üyesi Benevş Beyaz, halkın toplu taşımaya özendirilmesinin hem ekonomik hem de trafik açısında gerekli olduğunu vurguladı. Beyaz, "Belediyeler şirket mantığı ile değil; emekçileri, bölgede yaşayan insanların çoğunluğunun ihtiyaçlarını ve maddi durumunu gözetmesi gerektiği açıkken, Eskişehir Belediyesi suda, ulaşımda ve başkaca hizmetlerde hizmeti değil karlılığı esas almaktadır” dedi.
Sosyal devlet, sosyal belediyeciliğin AK Parti ve CHP eliyle unutturulduğunu iddia eden Beyaz, “Devlet ve belediyeler halk için var olmalıdır. Bu kurumlar halkı düşünmüyorsa, işsizliğin boyutlarını bilmiyorsa asgari ücretin ne olduğunu emekçilerin cebine gireni önemsemiyorsa ucuz olsun diye taşeron çalışmayı esas alıyorsa ne sosyal devlet ne sosyal ve halkçı belediyecilik olabilir” diye konuştu.
“Adaletten bahseden AKP’den adalet adına halkımız bir şey görmedi. Halkçılıktan ve sosyal devletten bahseden CHP’den de halkçılık adına bir şey görmedi” diyen HDP Eskişehir İl Yönetim Kurulu üyesi Benevş Beyaz şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz. Şehrimizdeki şehir içi ulaşım sayenizde ülkemizdeki en pahalı şehir içi ulaşımlardandır. Emekçileri ve işsizleri düşünmüyorsunuz. Sizlerin halk karşısındaki tutumunuz AKP’den farksızdır. Tek farkınız yakalarınızdaki rozettir. Bir an önce ulaşıma yapılan zamları geri alın. Su, ulaşım, elektrik, doğalgaz halka özel indirimle verilmelidir.”