Gündem HDP-HÜDA PAR çatışmasında 2 kişi öldü

HDP-HÜDA PAR çatışmasında 2 kişi öldü

30.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde seçim propagandası sırasında HDP’liler ile seçime 9 ilde bağımsız adaylarla giren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, 2 kişi öldü.

HDP-HÜDA PAR  çatışmasında 2 kişi öldü


İdil ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve İpekyolu üzerindeki Kozluca köyüne dün öğle saatlerinde HDP İdil ilçe örgütü yöneticileri seçim propagandası yapmaya gitti. İddiaya göre HÜDA PAR’lılar, HDP’li grubu köye almak istemeyince olay çıktı. HDP’lilerin propaganda yapamadan köyden ayrılmasının ardından bu kez köydeki HDP ve HÜDA PAR taraftarları arasında çıkan kavga, silahlı çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahın da kullanıldığı çatışmada HÜDA PAR’lı gruptan Abdülcelal Talayhan (38) ile Mehmet Şerif Şimşek (34) ağır yaralandı.
2 gözaltı
Talayhan ve Şimşek, ağır yaralı kaldırıldıkları Mardin’in Nusaybin Devlet Hastanesi’nde yaşamlarını yitirdi. HÜDA PAR’lılar ölüm haberini alınca hastaneye akın etti.
Tekbir getiren HÜDA PAR’lı grup, HDP’liler aleyhine slogan atarken, çatışmanın çıktığı Kozluca Köyü’nde geniş güvenlik önlemi alındı. Olaya karıştıkları gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına aldı. Olaylar sırasında 2 HDP’linin de levye ve satırla yaralandığı belirtildi.