Siyaset HDP iki yeni grup başkanvekili seçti

HDP iki yeni grup başkanvekili seçti

15.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Çağlar Demirel’in tutuklanması üzerine HDP, iki yeni grup başkanvekili atadı. Filiz Kerestecioğlu ile Ahmet Yıldırım grup başkanvekili seçildi

HDP iki yeni grup başkanvekili seçti

HDP grubu, TBMM çalışmalarının aksamaması ve ve anayasa değişikliği görüşmelerine hazırlanmak için, tutuklanan Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel yerine yeni görevlendirmeler yapılması için toplandı.

Haberin Devamı

İstanbul milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım grup başkanvekili seçildi.

Bütçe görüşmelerine başlanmasından bu yana HDP sıralarına tutuklu eş başkan ve milletvekillerinin fotoğraflarının bırakılması tartışma konusu olunca TBMM Başkanı İsmail Kahraman devreye girdi. Kahraman’ın önceki gün parti grup yöneticileri ile yaptığı toplantıdan sonuç alınmaması üzerine dün grup başkanvekilleri ile ikinci toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya HDP adına yeni grup başkanvekili seçilen Yıldırım katıldı.

Tek fotoğrafa indirildi

Yıldırım, tutuklu milletvekillerinin yer aldığı fotoğrafları tüm sıralardan kaldıracaklarını, ancak bir fotoğrafı bütçe görüşmelerinin sonuna kadar Genel Kurul’da tutabileceklerini aktardı. Bu nedenle toplantıda ortak karar alınamazken dünkü bütçe görüşmeleri sırasında HDP sıralarında bulunan tüm fotoğraflar kaldırıldı. HDP sıralarında yalnızca bütün tutuklu milletvekillerinin olduğu tek bir fotoğraf bırakıldı.

Haberin Devamı

HSYK’ya şikayet

HDP’liler, milletvekillerinin tutuklanması sürecinde görev alan yargı mensuplarıyla ilgili Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikayette bulundu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Bedia Özgökçe, Erol Dora, şikayet dilekçesini vermek üzere HSYK’ya geldi. Çıkışta açıklama yapan Tuğluk, bu tür uygulamaların yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğünü ileri sürdü. (ANKARA Milliyet)