Gündem HDP kongresine ‘çanta’ yasağı

HDP kongresine ‘çanta’ yasağı

11.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

HDP 3. Olağan Kongresi bugün Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli’nin Eş Genel Başkan adayı olarak belirlendiği kongrede gerçekleştirilecek seçimlerle 100 kişilik yeni Parti Meclisi de belirlenecek.

HDP kongresine ‘çanta’ yasağı

Kongre öncesi sürece HDP’lilere yönelik gözaltılar damga vururken, kitlesel katılım hedeflenen toplantıya yönelik Ankara Valiliği’nce bir dizi karar alındı.

Haberin Devamı

Buna göre dün saat 23.00’ten, bugün kongre sona erene kadar Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası), Gar Kavşağı ile yan varyantları (altgeçit hariç), Ulaştırma Kavşağı ve yan varyantları (üstgeçit hariç) ile Kazım Karabekir Caddesi’nin (Ulaştırma Kavşağı’ndan İstanbul Caddesi kesişimine kadar açılan cadde ve sokaklar) araç trafiğine kapalı olacak. Ayrıca emniyet tedbirlerinin etkin şekilde uygulanabilmesi amacıyla kongreye katılmak için gelenlerin çanta, valiz, makyaj, el, kol ve spor çantası gibi malzemelerle salon çevresi ve arama noktalarından geçişlerine izin verilmeyecek.