Gündem HDP Kürtlerin CHP’si oldu

HDP Kürtlerin CHP’si oldu

24.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “HDP, seçim beyannamesinde, ‘Din dersini kaldıracağım, Diyaneti kaldıracağım, şunu kaldıracağım, bunu kaldıracağım’ diyor. Bunu CHP diyordu yıllardır. Kürtlerin CHP’si. Ermeni soykırımını tanıyacakmış. Sen, nasıl Türkiye partisi olacaksın?” dedi.

HDP Kürtlerin CHP’si oldu


Akdoğan, Elmadağ’da, AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısında, HDP’yi “Kuzu postuna bürünmüş kurt” olarak nitelendirdi. HDP’nin seçim beyannamesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdoğan, şunları söyledi:
“HDP, seçim beyannamesinde, ‘Din dersini kaldıracağım, Diyanet’i kaldıracağım, şunu kaldıracağım, bunu kaldıracağım’ diyor. Bunu CHP diyordu yıllardır. Kürtlerin CHP’si. Ermeni soykırımını tanıyacakmış. Sen nasıl Türkiye partisi olacaksın? Türkiye toplumunun hassasiyetlerini gözardı ederek nasıl olacaksın? 8 defa Kürt geçiyor beyannamelerinde 9 defa da lezbiyenler falan geçiyor. Türkiye toplumu bu mudur? Tutturmuşlar ‘demokratik özerklik’. Bunu duyunca sanmayın ‘yerel yönetimleri güçlendirelim, demokrasiyi getirelim’ falan değil. O demokratik lafı kandırmaca. Özerklik dedikleri, ‘Burayı verin biz yönetelim’ işte Suriye’de kantonlar yaptılar, Irak’ta yapmaya çalıştılar Barzani ile birbirlerine girdiler. Bu anlayışın görünmesi lazım. Bu anlayış Türkiye partisi olamaz.”
Sesimiz fazla çıkacak
TBMM’de verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdoğan Ağrı’daki çatışmayla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarının anımsatılması üzerine şunları söyledi: “Yani oraya birtakım aileleri falan bilerek götürmüyorlar mı onlarla buluşturmak için? Onlarla buluşma etkinliği aslında gayet iyi de biliyorlar orada kimlerin olduğunu. Yani şunu diyorlarsa ‘bugüne kadar böyle yapıyorduk ses çıkmıyordu.’ Bundan sonra çıkacak, illegaliteye, o tür buluşmalara izin veremeyiz, silahın gölgesinde propaganda izlenimi uyandıracak hiçbir etkinliğe de izin vermeyiz. Orada provokasyon o adamların orada dolanmasıdır. Onlar kimlerle nasıl buluşuyorlar, buluşturuyorlar gayet iyi bilirler.”