Siyaset HDP’lilere istenen cezalar belli oluyor

HDP’lilere istenen cezalar belli oluyor

09.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından milletvekilleri hakkındaki dosyaların gönderildiği adliyelerde soruşturmalar tamamlanmaya başladı.

HDP’lilere istenen  cezalar belli oluyor

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamelerde HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik” suçlarından 40 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir hakkında da aynı suçlamalarla 9 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istenirken, HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan hakkında da “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 86 sayfalık iddianamede, 4 Kasım’da gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ile serbest bırakılan Önder’in çözüm süreci döneminde, İmralı heyeti üyesi olarak Kandil’de görüştüğü KCK yöneticileri ile çektirdiği fotoğraf ve Diyarbakır’da 2016 Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşma da dosyaya suç delili olarak girdi.