Gündem HDP protestosuna giden minibüste ruhsatsız tabanca bulundu

HDP protestosuna giden minibüste ruhsatsız tabanca bulundu

05.11.2016 - 23:47 | Son Güncellenme:

Zeytinburnu'nda HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmeye gidenleri taşıyan minibüste ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi bulundu.

HDP protestosuna giden minibüste ruhsatsız tabanca bulundu

Olay iddiaya göre şöyle gelişti; HDP'li milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için bir grup saat 15.00 sıralarında Zeytinburnu'nda toplanarak Şişli'ye götürecek minibüse bindi. Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgeye gelerek kimlik kontrolü yapmak istedi. Bunun üzerine polis ekipleri ile gruptakiler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Araçtan inen kişiler ara sokaklara kaçtı. Minibüs şoförü de polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak olay yerinden kaçtı. Yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından ekipler minibüsü Gökalp Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi'nde durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada minibüste ruhsatsız bir tabanca ve 37 mermi ele geçirildi. Polis ekipleri ele geçirdiği tabanca ile ilgili olarak minibüs sahibi Mehmet Emin U.'yu gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Bu sırada olay yerine gelen HDP Zeytinburnu İlçe Başkanı Mehmet Emin E. de arama yapılan minibüsün yanına gelerek polis ekipleri ile tartıştı ve polis ekiplerine mukavemet ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. HDP Zeytinburnu İlçe Başkanı ile minibüs şoförü Şehit Bülent Üstün Polis Merkezi'ne götürüldü. İlçe başkanı Mehmet Emin E. polis merkezinde ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılırken, minibüs sahibi Mehmet Emin U.'nun emniyetteki işlemleri devam ediyor.