Ege Hedef, 2 bin kilometre

Hedef, 2 bin kilometre

18.09.2018 - 02:33 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Kafaoğlu, 875 kilometrelik yol yaptıklarını, yıl sonunda bin kilometreyi geçeceklerini söyledi

Hedef, 2 bin kilometre

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yeni Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Şahin, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık ile birlikte düzenlediği toplantıda, asfalt ve yol çalışmalarını anlattı.

Haberin Devamı

Kafaoğlu, “2018’i ‘Asfalt Yılı’ ilan ettik. Şu ana kadar 450 kilometre satih kaplama yol yapıldı. 125 kilometre bsk yol yapıldı, kilit parke olarak da 300 kilometre yol yaptık. Toplamda 875 kilometreyi bitirdik. Sezon sonuna kadar 45 günlük çalışmamız var 250 kilometre daha yol yapacağız. 1200 kilometre yol bakım, tamir, yama çalışmaları yapıldı. Yıl sonuna kadar 2 bin kilometre asfalt ve yol hedefimiz var. 50 ayrı noktada da çalışmalarımız sürmekte” dedi.

Kentin her geçen gün ileriye gittiğini ve adım adım mesafe aldığını belirten Kafaoğlu şöyle devam etti:

200 milyon lira

“Balıkesir 4 yıl önce büyükşehir statüsüne kavuştu, 5’inci yılına giriyor. Balıkesir’in önümüzdeki 5 yıllık dönemde yol sorunu ve diğer sorunlarının olmayacağına yürekten inanıyorum. Büyükşehir olarak kırsal mahallelerimize yıllık 200 milyonun üzerinde yatırım yapıyoruz. Hedefimiz de sloganımız da, insanları doğdukları, büyüdükleri yerde mutlu ve huzurlu bir şekilde, şehir konforunda yaşatmak.”