Ankara "Hedefimiz Türkiye'den Dünya Kardeşliğini İlan Etmek"

"Hedefimiz Türkiye'den Dünya Kardeşliğini İlan Etmek"

08.03.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Temsilcisi Batdal: "Hedefimiz dünya kardeşliği bildirisini, katılan 40 ülkenin imzasıyla Türkiye’den ilan etmek. Çünkü dünyadaki herkes birbirleriyle kardeştir. Bu kardeşliği de pekiştiren topraklar olan Çanakkale’de ilan etmek bizim için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır. Hedefimizde dünya görme engellileri var"

Hedefimiz Türkiyeden Dünya Kardeşliğini İlan Etmek

PARİS (AA) - Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Temsilcisi İbrahim Batdal, 13-18 Ağustos'ta Çanakkale'de düzenleyecekleri "Birinci Dünya Görme Engeliler Homeros Okumaları" etkinliği ile hedeflerinin, dünya kardeşliği bildirisini 40 ülkenin imzasıyla Türkiye'den ilan etmek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Batdal, Türkiye Engelliler Federasyonu Başkanı Turhan İçli, GESTAŞ Deniz Ulaşım yetkilileri ve MÜSİAD Çanakkale Şubesi temsilcisi Alper Ateş'ten oluşan heyet, 2018 Troya Yılı çerçevesinde 13-18 Ağustos'ta Çanakkale'de gerçekleşecek 1. Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları kapsamında, Brüksel ve Amsterdam'ın ardından Paris'te temaslarda bulundu.

Heyet, Paris'te Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ahmed Bakcan, Paris Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun, Fransa Körler Federasyonu Başkanı Edouard Ferrero, Avrupa Körler Birliği Federasyonu Yürütme Kurulu Başkanı Molrane Boussaid ile görüşerek etkinlik hakkında detaylı bilgi verdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Batdal, yurt dışında gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, dünyadaki görme engellileri Çanakkale'de, Valiliğin himayesinde, Çanakkale'nin deniz ulaşım şirketi GESTAŞ AŞ'nin desteğiyle düzenleyecekleri etkinliğe davet ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Batdal, "Hedefimiz dünya kardeşliği bildirisini, katılan 40 ülkenin imzasıyla Türkiye’den ilan etmek. Çünkü dünyadaki herkes birbiriyle kardeştir. Bu kardeşliği de pekiştiren topraklar olan Çanakkale’de ilan etmek bizim için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır. Hedefimizde dünya görme engellileri var." diye konuştu.

Heyetle birlikte, Paris’te bulunan Avrupa Körler Birliği Federasyonu'na yaptıkları ziyarette kendilerini etkinliğe davet ettiklerini aktaran Batdal, federasyonun temsilcilerinin Türkiye'ye olan sevgilerinden bahsetmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Batdal, Yunus Emre Enstitüsü, GESTAŞ AŞ, Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği, Türkiye Körler Federasyonu ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi'nin bu projeye ortak olduğu bilgisini paylaştı.

Etkinliğe katılan ülkelerin dilleriyle Homeros Okumaları yapılacağını anlatan Batdal, etkinlikte aynı zamanda dünyadaki görme engellilerin karşılaştıkları sorunlarla ilgili de bir çalıştayın yer alacağını kaydetti.

Batdal, etkinliğe katılanlar için Çanakkale’nin tarihi yerlerini kapsayan geziler de düzenleyeceklerini sözlerini ekledi.