Gündem Hedefleri 1 Mayıs’ı kana bulamaktı

Hedefleri 1 Mayıs’ı kana bulamaktı

02.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da 1 Mayıs kutlamalarını hedef alan terör örgütü IŞİD üyesi 4 Suriyelinin önceki gün gözaltına alındığı öğrenildi.

Hedefleri 1 Mayıs’ı kana bulamaktı

Ankara polisi ayrıca 1 Mayıs mitinginin yapılacağı meydanı soran Iraklı 4 şüpheliyi de şehirlerarası otobüs terminalinde gözaltına aldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD üyesi bazı kişilerin 1 Mayıs’ta Başkent’te eylem hazırlığında olduğu yönünde bilgi aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Ekipler daha sonra gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarla dört şüpheliyi gözaltına aldı. Sağlık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilen Suriye uyruklu şüphelilerin IŞİD’in çatışma bölgeleriyle de irtibatlı oldukları bildirildi. Gözaltına alınan dört şüphelinin bir süredir Ankara’da bulundukları ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklere yönelik eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edildi.
4 Iraklı yakalandı
1 Mayıs dolayısıyla alınan yoğun güvenlik önlemleri kapsamında AŞTİ’de görev yapan polisler, durumlarından şüphelendikleri 4 kişiyi durdurdu. Sahte Suriye kimliği taşıdıkları anlaşılan şüphelilerin, üst aramalarında iç çamaşırlarına gizledikleri Irak pasaportları çıktı. Suriye sınırından Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilen bu kişilerin üzerinden çıkan ve önceki gün kullanıma açıldığı belirlenen cep telefonlarında “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı logo ve fotoğrafların bulunduğu belirlendi. Şüphelilerin, etkinliklerin düzenlendiği Kurtuluş Meydanı’nın adresini öğrenmeye çalıştıkları kaydedildi. Emniyete götürülen Iraklılarla bağlantısı olduğu değerlendirilen bir kadının da gözaltına alındığı belirtildi.

Yazarlar