Gündem Son dakika... Helikopter kazasında yürek yakan ayrıntı

Son dakika... Helikopter kazasında yürek yakan ayrıntı

26.11.2018 - 12:42 | Son Güncellenme:

İstanbul Sancaktepe'de 4 askerimizin şehit olduğu, 1 askerimizin de yaralı olarak kurtulduğu kazayla ilgili yürek yakan bir ayrıntı ortaya çıktı. Pilotun canı pahasına, sivil kayıpları önlemek için helikopteri boş araziye indirmeye çalıştığı belirtildi.

Son dakika... Helikopter kazasında yürek yakan ayrıntı

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopter düştü. Helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu, bir asker de ağır yaralandı. Eğitim uçuşunda olduğu belirtilen helikopterin iniş sırasında arızalanarak bir binanın çatısına çarptığı belirtliyor.

Haberin Devamı

KENDİNİ FEDA ETTİ

Pilotun büyük bir faciaya neden olmamaya çalışırken helikopteri kazanın olduğu yerin 100 metre ilerisindeki boş araziye indirmek için büyük bir çaba sarfettiği ortaya çıktı. Olayla ilgili yapılan açıklamalar ve olay yeri görüntüleri bu çabanın kanıtı oldu.

HULUSİ AKAR: BÜYÜK BİR ÇABA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş çabasına girmişlerdir. Bunu da gördüğünüz gibi hiç kimseye zarar vermeden, anlaşılıyor ki büyük çaba göstermişlerdir. Maalesef havaalanına ulaşmaları mümkün olmamıştır" dedi.

PİLOT BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Başımız sağolsun. Bir UH-1H bu. Tek motorlu. Eski nesil 12 kişilik bir genel maksat helikopteri. Pilot büyük bir maharetle büyük bir faciayı önlemiş. Patlama ya da düşüş-kırım noktasında bir sapma olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MUHTAR ANLATTI: CANI PAHASINA...

Sarıgazi Mahalle Muhtarı Göker Göktaş, "Evlerin üstüne de düşebilirdi. Evlerin arasındaki boşluğa indirmeye çalıştı. Canları pahasına bunu yaptılar. Sık sık burada eğitim uçuşları oluyor. 2009'da da bu çevreye düşmüştü. Herhangi bir vatandaşın burnunun bile kanamamasını sağladılar. Allah rahmet eylesin. Bir şey söyleyemiyorum" diye konuştu.