Gündem Helikoptere sakın yakıt vermeyin emri çiğnendi

Helikoptere sakın yakıt vermeyin emri çiğnendi

26.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otele 15 Temmuz gecesi saldırı düzenlenmesine ilişkin görülen davanın dünkü duruşmasında tanık olarak dinlenen Albay Özfidan, o gece kriz yönetim merkezinde yaşananları anlattı...

Helikoptere sakın yakıt  vermeyin emri çiğnendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1’i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın dünkü duruşmasında Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan tanık olarak dinlendi. Özfidan, darbe gecesi komutanlıkta oluşturulan kriz yönetim merkezindeki tek askeri personel olduğunu, gelişmeleri vali, başsavcı ve emniyet müdürüyle takip ettiklerini belirtti.

Özfidan, gece 03.15 sıralarında Marmaris’teki bir otele bir helikopterin yaklaştığı ve etrafa ateş açtığı bilgisini geldiğini belirterek sonraki süreci şöyle anlattı: “Yardımcım Kurmay Albay Cenk Bahadır Avcı’ya vali beyin talimatıyla ‘helikoptere sakın yakıt vermeyin’, nasıl yaparsanız yapın bu adamları burada tutun uyarısında bulundum. Yakıt vereceğini söyledi. ‘Başını belaya sokarsın’ uyarısında bulundum. Tuğamiral Tezcan Kızılelma’dan emir aldığını söyledi. ‘Yakıtı verdim, helikopter uçtu’ dedi. Başsavcı, ‘Yanlış yaptı’ deyip, bu kişi hakkında gerekenin yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanımızın özel program nedeniyle ailesi ile birlikte Muğla il sınırları içerisinde olduğunu biliyorduk. Ancak nokta olarak kendilerinin nerede kaldığını bilmiyorduk. 13 ilçe, 34 karakolun kontrolünü sağladım.”

Haberin Devamı

Not kâğıdı tartışması

Albay Özfidan’ın elindeki kâğıda bakarak ifade vermesi sanık avukatlarının tepkisine neden oldu. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ araya girerek “İnsaf ya. O gün yaşadıklarını dakika dakika nasıl aklında tutsun” derken, Özfidan, “Bildiklerimi doğru anlatmam ve herkese yardımcı olmam için hatırladıklarımı not aldım” dedi.