Geri Dön

Helle çorbası tarifi

Tokat yöresine ait olduğu bilinen hele çorbası tarifi son zamanlarda en çok merak edilen tarifler arasında yer almaya başladı. Unla ve mercimekle yapılan hele çorbası tarifinin yapımı ise oldukça basit. İşte tadına bayılacağınız, pratik hele çorbası tarifi.

Helle çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
3 kaşık kavrulmuş un
1 kaşık tereyağı
Pul biber, karabiber
200 gram kıyma
1 litre su

Helle Çorbası Nasıl Yapılır?

1 litre suyun içerisinde mercimeği haşlayın.

Suyunu süzmeden içerisine kavrulmuş un suyla açıp ekleyerek kıvam almasını sağlayın.

Ayrı bir tavada tereyağında soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

İçerisine pul biber ve diğer baharatları da ekleyip karıştırın.

Kaynayıp kıvam aldıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber