Yulaflı meyveli kurabiye

Eğer kilonuza dikkat ediyorsanız yulaf barışmanız gereken besinlerden biridir. Çünkü az kalorili diyet tatlılarda un, şeker ve yağ yerine muadil olabilecek ürünler için kullanılır. Kilo aldırmamasındaki mantık da buradadır. 

Bu tarifte un yerine 1 olgun muz ve yulaf kullanılır. Bir kabın içine alınan muz çatal yardımıyla ezilir ve üstüne 2 su bardağı yulaf eklenir. 


1 su bardağı yulaf da robottan geçirilerek toz hâline getirilir. Bu şekilde elde edilen yulaf unu da harca eklenir ve karıştırılır. Kurabiyeyi tatlandırması için şeker yerine kuru meyveler ilave edilir. 
Kurutulmuş üzüm, kayısı, incir, elma, yaban mersini…

Kuru meyve seçimi tamamen isteğe bağlıdır. Meyvelerden sonra bağlayıcı olması için 1 adet yumurta kırıp karıştırılır. 
Bu noktada eklenecek bal ya da pekmez, ne kadar tatlı olmasını istenildiğine göre değişkenlik gösterebilir. Bütün malzemeler karıştırılır; elde edilen harç yulaf unu olduğu için yumuşak yapıdadır. 


Kaşık yardımıyla alınan harç yağlı fırın kâğıdına aktarılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.
 
Kahvaltılık diyet çikolata

Kahvaltıda ekmeğe çikolata sürmek,birçok insanın vazgeçemediği lezzetler arasında yerini alıyor. Peki, bu lezzeti az kalorili hâle getirmek mümkün müdür? Elbette sürülmelik diyet çikolata yapımıda mümkündür. 


3 su bardağı kabukları soyulmuş fındık, 180 derece fırında 5-6 dakika tutulur. Ardından robottan geçirilen fındıklar, içindeki yağı bıraktığından kremsi bir kıvam almaya başlar. 


Üzerine bolca kakao eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kıvamına göre azar azar süt eklenir. Tatlandırıcı olarak bal kullanılır. Diyet çikolata cam bir kavanoza alınarak tüketilebilir.

Hindistan cevizli bar

Bir olgun muz ezilir. Üstüne 1 yumurta kırılır ve çırpılır. 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 6-7 yemek kaşığı toz hindistan cevizi de eklenir,karıştırılır. 

Elle şekil verilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları hafif renk değiştirene kadar pişirilir. İsteğe göre benmari usulü eritilen bitter çikolata ile diyet barın üstü kaplanabilir. 

Supangle aşkına

1 su bardağı süt, 1 dolu yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı tam buğday unu ve bal önceden hazırlanır. Ardından bütün malzemeler küçük bir sos tenceresinde koyulaşana kadar pişirilir.

Tek porsiyonluk diyettatlı soğuduktan sonra servis edilir.

Kilo aldırmayan pankek 

4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı kakao, yarım çay bardağı süt ve 1 çay kaşığı kabartma tozu robottan geçirilir. 

Yapışmaz bir tava iyice ısıtılır ve az miktarda yağ eklenir. Tavaya aktarılan pankekler ters düz edilerek iyice pişirilir. 


Üstüne bitter çikolata eritilerek servis edilebilir. Bu tarif tatlı krizlerinde çözüm olabilir.