Gündem Hem oğlumu hem eşimi aldınız!

Hem oğlumu hem eşimi aldınız!

26.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin davanın dünkü duruşmasında arbede yaşandı. Mahkeme olay anı görüntülerinin Mimar Sinan Sinema Bölümü’nden seçilecek bilirkişilerce incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Hem oğlumu hem eşimi aldınız


Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye’deki yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüne ilişkin davanın 6. duruşması olaylı başladı. Ayvalıtaş ailesiyle polisler arasındaki arbedede baba Ali Ayvalıtaş, fenalık geçirdi. Duraymaya giren baba, “Hem oğlumu aldınız, hem eşimi aldınız. Şimdi de beni dövüyorsunuz. Kime sığınacağız size güvenmiyorum” diyerek gözyaşları içinde duruşmadan ayrıldı. TÜBİTAK’ın “Milli kritik projeler nedeniyle yoğunuz, yeterli elemanımız yok” yanıtı sonrası mahkeme, olay anı görüntülerini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümünden seçilecek bilirkişilerce incelenmesine kararlaştırdı.
Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesi koridordaki polislerle avukatlar ve Ayvalıtaş ailesi üyeleri arasında arbede yaşandı. Koridora girmek isteyenlere polis müdahale ederek, grubu adliye binasının dışına çıkardı. Çıkan arbede sırasında, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş baygınlık geçirdi. Destek için adliyeye gelen grubun ellerinde taşıdıkları bayraklarla çevreye saldırması üzerine, çevik kuvvet ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazı sıktı.
Polis tanıkları sürükledi
Olayların kontrol altına alınmasının ardından başlayan duruşma da sakin geçmedi. Yapılan kimlik yoklamalarında bir önceki celse tanık olarak çağırılan 5 kişinin ise hazır olmadığı tespit edildi. Ayvalıtaş ailesinin avukatları, sabah tanıkların adliyede olduğunu arbede sırasında polislerin tanıkları sürükleyerek dışarı çıkardığını belirtti. Bu sırada baba Ali Ayvalıtaş fenalaştı ve, “Hem oğlumu aldınız, hem eşimi aldınız. Şimdi de beni dövüyorsunuz. Kime sığınacağız? Size güvenmiyorum. Kalp ameliyetı geçirmişken beni dövdünüz. Ben duramıyorum duruşmanın ertelenmesini istiyorum” diyerek ağladı ve salona terk etti. Baba Ayvalıtaş ambulasla adliyeden ayrıldı.
‘2 sanık da tutuklansın’
Duruşmada söz alan avukat Sevgi Evren ise, olay yerinde keşif yapılmasını talep ederek, olay yerine ilişkin kamera görüntülerinin TÜBİTAK’in incelemesi yönünde mahkemenin geçtiğimiz celselerde verdiği ara kararı hatırlattı. TÜBİTAK’a yeniden yazı yazılmasını isteyen avukat Evren, “Görevliler görevini yerine getirmez ise haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca olaya ilişkin görüntülerin Mimar Sinan Üniversitesi Radyo Televizyon bölümüne mensup kişilerce inceleme yaptırılmasını istiyoruz. 2 sanık da tutuklansın” dedi.
Güzel Sanatlar bakacak
Tüm taleplerle ilgil olarak ara kararını açıklayan mahkeme, dinlenmeyen tanıkların zorla getirilmesine, olay gününü gösteren görüntülerin montaj olup olmadığı hakkında inceleme yapılması için ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema bölümünden bilirkişiler seçilmesine karar verdi.

Yazarlar