Oyun Hem oyun, hem spor!

Hem oyun, hem spor!

13.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Wii Fit, tamamen farklı tür bir oyun. Bir denge tahtasının yardımıyla oyuncu, yogadan hula-hup çevirmeye kadar bir dizi egzersiz yapabiliyor.

Hem oyun, hem spor

Menderes Özel

Oyun konsollarında rekabet giderek kızışıyor. Tüm zamanların en iyi oyunlarından GTA 4 nisan sonunda yalnızca PlayStation 3 ve XBox 360 konsolları için piyasaya sürülmüştü. Bu suç ve şiddet oyunundan mahrum kalmak istemeyen birçok kişi PlayStation 3 edinmenin yolunu arıyor.

Tamamen farklı bir kitleyi hedefleyen ve buna rağmen dünyada satış rekoru kıran Nintendo’nun konsolu Wii içinse, GTA 4 ile tam bir kontrast oluşturacak şekilde tüm ailenin birlikte zaman geçireceği spor programı Fit’i aynı dönemde çıktı.

Wii Fit, tamamen farklı tür bir oyun. Bir denge tahtasının yardımıyla oyuncu, yogadan hula-hup çevirmeye kadar bir dizi egzersiz yapabiliyor. Egzersizlerin bir çoğu, Wii’nin bağlı olduğu televizyondan konuşan fitness hocasının talimatları doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Kampanyaları takip edin

Nisan sonunda Türkiye’de piyasaya çıktığı ilk hafta sonu 2 bin 500 adet satan Wii Fit’in fiyatı 219 YTL. Wii konsolun fiyatıysa 699 YTL. Tekno marketlerin kampanyalarını takip ederseniz, ciddi anlamda daha ucuza da bulabilirsiniz.

Wii ve sektörde büyük yenilik olan hareret algılayıcı kumandaları, oyun sektörünün en eski şirketlerinden Nintendo’ya, yıllar sonra PlayStation ile oyun dünyasının tozunu alan Sony’nin önüne geçme fırsatı sağladı. Yeni çıkan Wii Fit, bu başarıyı birkaç adım daha öne taşıyacak gibi görünüyor.

Nintendo, daha çok kan, şiddet, hız ve savaş peşindeki oyuncuyu değil, oyuncu olmayanları hedefliyor. Akıllarında da şu düşünce var; “Dünyada oyunculardan 10 kat fazla oyuncu olmayan var.” Çok doğru bir pazar stratejisi belirlemiş Nintendo.  Ve Wii Fit de, bu stratejiye cuk oturuyor.

Nasıl çalışıyor?

Wii Fit’in kablosuz denge tahtası baskıya duyarlı; ağırlığı ve herhangi bir yöne eğilimi algılıyor. Ekranda gösterilen egzersizler, denge tahtası üzerinde tekrar ediliyor. Aerobik, kas egzersizleri, yoga ve denge oyunlarından oluşan dört kategorideki hareketler, kondisyonunu artırdığı gibi, vücut dengesini kurma yeteneği geliştirme, yağ yakma, kas esnetmeye ve belirginleştirmeye yardımcı oluyor. Wii Fit diskinde, iki kişi birlikte, denge tahtasından bağımsız uygulanabilecek koşu programları da mevcut. Ekstra bir Wii kumandası ile kumandaları cebe koyup bir arkadaşla olduğunuz yerde koşup yarışmak da mümkün. Wii ile yarışmak istediğinizde ise rakip tazı gibi koşan bir köpek oluyor!