Gündem ‘Hem sinyalizasyon hem insan hatası’

‘Hem sinyalizasyon hem insan hatası’

14.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, partisinin Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleriyle Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Ankara’daki tren kazasına ilişkin açıklama ve eleştirilerde bulundu.

‘Hem sinyalizasyon hem insan hatası’

Zeybek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Çorlu benzetmesi

“TCDD Genel Müdürlüğü’nün teknolojiye uygun yapılmayan, nitelikli, yetenekli ve eğitilmiş insan gücünden yoksun, gelişi güzel çalışmaları sonucunda hem sinyalizasyon hem de insan hatasından kaynaklanan bir kaza meydana geldi.

Tıpkı Çorlu’daki gibi. Çorlu’da kılavuz lokomotifin çalışmaması yüzünden, yağmur sonucu tünel ve menfezlerde oluşan problemler nedeniyle kaza meydana gelmişti. Burada da denetim görevini yapan kılavuz lokomotifinin yanlış bir sinyal sonucu hızlı trenle çarpışmasıyla yine çok sayıda yurttaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.”
Söz konusu trenlerde bir radar sistemi bulunmadığını ifade eden Zeybek, şunları kaydetti:

“2018’de aslında hızlı trenlerin kendi demiryolu güzergahında önüne çıkacak engelleri, uzaktan radar sistemiyle görmeleri konusunda teknolojik bir iyileştirme yapılması hep konuşuldu. Ancak maalesef bugüne kadar bunlar gerçekleştirilemedi.”