Gündem Hemşire Teresa Ebola’yı yendi

Hemşire Teresa Ebola’yı yendi

23.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki haftadır tedavi gören Teresa Romero Ramos’un kanında virüse rastlanmadı. Kadının doktoru, ‘O artık iyileşiyor’ dedi

Hemşire Teresa Ebola’yı yendi


İspanya’nın başkenti Madrid’de Ebola’ya yakalanan hemşire Teresa Romero Ramos’un hastalığı yendiği açıklandı. İki haftadır tedavi gördüğü hastanede yapılan iki test sonucunda Ramos’un kanında Ebola virüsüne rastlanmadığı belirtildi.
Ramos’un doktoru Jose Ramon Arribas tarafından yapılan açıklamada, “Ramos, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirtilen kriterlerin hepsine uyuyor. Onun artık iyileştiğini açıklayabiliriz. Ebola hastası olan kişiler tamamen tedavi edilebilir ve hayatlarına geri dönebilir” dedi.

Özel bir serum kullanılmış
Doktor Arrias, Ramos’un tedavisinde daha önceden Ebola’ya yakalanıp hastalığı yenen kişilerin antikorlarını içeren özel bir serum kullanıldığını açıkladı.
İspanyol hemşirenin kendine gelmesi için 2 hafta daha hastanede kalacağı belirtildi. Ramos’un yakını olan ve gözetim altında tutulan 15 kişide de Ebola belirtisi görülmediği açıklandı.

Haberin Devamı

Ebola aşısı ocakta
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ebola aşısının ocak ayında kullanıma hazır olacağını açıkladı. WHO yöneticilerinden Marie-Paule Kieny, aşının denenmeye başlandığını ve sonuçlarının aralık ayında açıklanacağını söyledi.