Gündem Hemşireler kınadı parti iptal edildi

Hemşireler kınadı parti iptal edildi

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da bir otelin düzenlemeyi planladığı ‘Nurse Party: Hemşire Partisi’ adlı etkinlik, hemşirelerin cinsel bir nesne olarak gösterildiği eleştirileri üzerine iptal edildi

Hemşireler kınadı parti iptal edildi

Antalya’da 5 yıldızlı bir otel, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi’nin kınama yazısı üzerine, yapmayı planladığı ’Nurse Party: Hemşire Partisi’ adlı etkinliği iptal etti.
Belek’teki 5 yıldızlı Royal Adam&Eve Oteli, 10 Mayıs’ta otelde kalan müşteriler için ’Nurse Party: Hemşire Partisi’ düzenleme kararı aldı. Her ay farklı bir konseptte partiler düzenlenen otelin web ve facebook sayfasında Nurse Party ile ilgili hemşire kıyafeti giymiş bir kadının fotoğrafı kullanıldı.
Afişte üzerinde mini etek, jartiyer ve göğüs dekolteli bustiyer ile başında kep bulunan hemşire fotoğrafının yer aldığını öğrenen Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetimi, harekete geçti.
Kınama yazısı
Antalya Sağlık Platformu’nun da desteğini alan dernek yöneticileri, otel yöneticilerine bir kınama yazısı gönderdi.
Hemşirelerin cinsel bir nesne, erotik bir öğe olarak gösterildiği, toplumu hemşireleri bu biçimde görmeye ya da düşünmeye itttiği belirtilen kınama yazısında, “Bu afişin kullanılması aynı zamanda toplumda kadına yönelik eşitsizliğin, cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır. Çünkü yakın tarihe kadar hemşirelik yalnızca kadınların edindiği mesleklerden biri olarak görülmekteydi” denildi.
Kaldırıldı
Otel yönetimi, kınama yazısı üzerine etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Kınama yazısına yanıt veren otel grubunun satış pazarlama sorumlusu Gaye Konuk, mail yazısında, “Bizlere iletmiş olduğunuz e-mailinize istinaden, bahsi geçen parti programı iptal edilmiş olup web sayfamız ve basılı materyallerden silinmesi sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi. Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Ülker, “İptal kararı memnuniyet verici” diye konuştu.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN SEKSİ OTELİ

“Adem ve Havva” konsepti ve “Dünyanın en seksi oteli” sloganıyla 2006’da Kayı Grubu’nun sahibi Talha Görgülü tarafından açılan Adam&Eve Otel, şirketin iflası üzerine 2012’de el değiştirdi. Oteli Manavgatlı turizmci Ramazan Taş’a ait Gitaş Turizm bünyesindeki Stone Group Hotels satın aldı ve isminin önüne ’Royal’ kelimesini ekledi.