Gündem Hemşirelerin staj zaferi

Hemşirelerin staj zaferi

20.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Hemşirelik programını tamamlayan 1000 kişiye çalıştıkları hastaneler yerine sadece İstanbul’da staj yapma zorunluluğu kaldırıldı...

Hemşirelerin staj zaferi

Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan işbirliği ve yönetmelik değişikliği ile 26 Kasım 2014’te ön lisans mezunu sağlık çalışanlarına ‘lisans mezunu’ olma olanağı sağlandı. Olanak çerçevesinde, 2015 güz döneminde İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı’na 1000 hemşire kayıt yaptırdı. Erzurum Atatürk, Malatya İnönü ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi gibi yüksek öğrenim kurumları da çok sayıda öğrenciyi kabul etti.

Haberin Devamı

Öğrenciler tepki gösterdi

Yaklaşık 1.5 yıldır AUZEF’te açıktan eğitim gören öğrenciler, 4 Ocak’ta yayınlanan AUZEF Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı Klinik Uygulama (Staj) Rehberi ile şaşkınlık yaşadı. Klinik Uygulama (Staj) Koordinatörü Prof. Dr. Aytolan Yıldırım imzasıyla yayınlanan rehberde, bölümde uygulanan 20 günlük staj görevinin yalnızca İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Hastanesi’nde yapılabileceği belirtildi. Öğrenciler bu karara tepki gösterip, Malatya, Erzurum ve Samsun’daki öğrencilerin çalıştıkları kurumlarda staj yapabildiğini belirterek, AUZEF’e başvurarak sorunun çözülmesini istedi. Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde çalışan 26 yıllık hemşire Şerife Poçulu Tekin de, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Haberin Devamı

İstanbul şartı kaldırıldı

Sorunun basına yansıması ardından İstanbul Üniversitesi AUZEF öğrencilerin istemini kabul etti. AUZEF Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı Klinik Uygulama Rehberi’nde İstanbul’daki staj zorunluluğu kaldırılarak öğrencilerin ikamet ettikleri ilde bulunan sağlık kuruluşlarında staj yapabileceği belirtildi.