Gündem Hemzemin faciası

Hemzemin faciası

21.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elazığ’da dün yolcu treninin, uyarı ve bariyer bulunmayan kontrolsüz hemzemin geçitte sera işçilerini taşıyan minibüse çarpması sonucu 5’i Suriyeli 9 kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı

Hemzemin faciası

Bitlis’in Tatvan ilçesinden Ankara’ya giden yolcu treni, dün sabah saat 09.15’te Elazığ’ın merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesi’nde sera işçileri bulunan Mesut Karakoç yönetimindeki minibüse çarptı. Kazada, minibüs sürücüsü Mesut Karakoç ile birlikte 5’i Suriyeli 9 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüsteki bir kişi de ağır yaralandı.

Uyarı ve bariyer yok
Kazada, kontrolsüz hemzemin geçitte uyarı veya bariyer bulunmadığı görüldü. Kaza sonrası bölgeye sevk edilen polis çevrede güvenlik önlemi aldı. AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri de minibüste ölenlerin cesetlerini uzun süren yapılan çalışmayla araçtan çıkardı. Dokuz kişinin cenezasi inceleme için kaza yerinde bir süre bekletilirken, yaralı kişi ambulansla Elazığ’a sevk edildi.

Kaza yerine gelen Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Serada çalışan işçileri alan minibüs hemzemin geçitten geçerken, Tatvan-Ankara seferini yapan yolcu treni çarpıyor. Tren minibüsü yaklaşık 400 metre sürüklemiş. Sizin de gördüğünüz gibi hiç istemediğimiz sonuçların ortaya çıkmasına sebep oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Maliyet yüzünden adım atılmamakta’

TCDD’den yapılan açıklamada, “Tarım işçilerini taşıyan minibüsün hemzemin geçit olmayan bir noktadan demiryolu hattına girmesi sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazanın yaşandığı yere 1625 metre uzaklıkta, uyarı işaretleriyle donatılmış hemzemin geçit bulunmaktadır” denildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’ndan (BTS) yapılan açıklamada da “Hemzemin geçit kazalarının yaşanmaması için, hemzemin geçitlerin alt/üst geçit haline getirilmesiyle kazalar engellenebilir. Ancak hemzemin geçitlerin alt/üst geçit haline getirilmesi ilgili kurumlarca yalnızca maliyet unsuru olarak değerlendirildiği için bir adım atılmamaktadır” denildi.