Mersin HEMZEMİN GEÇİTTE FACİADAN DÖNÜLDÜ

HEMZEMİN GEÇİTTE FACİADAN DÖNÜLDÜ

22.10.2014 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

HEMZEMİN GEÇİTTE FACİADAN DÖNÜLDÜ

Mersin’in Tarsus ilçesinde hemzemin geçitten geçen TIR’ın raylarda arızalanması üzerine, her iki taraftan gelen trenleri fark eden bariyer görevlisi makinistleri uyararak olası bir facianın önüne geçti.
Alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinde Anıt Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan hemzemin geçitten Şehitler Caddesi’ne geçmek isteyen TIR bir anda tren raylarının üzerinde arızalanarak stop etti. TIR’ın raylar üzerinde durduğunu fark eden bariyer görevlisi Ali Fuat Yıldız hemen aynı anda Mersin ve Adana yönünde gelen ve içi yolcularla dolu olan yolcu trenlerin makinistlerini uyararak durmalarını sağlayarak olası bir facianın önüne geçti.
Konu ile ilgili konuşan bariyer görevlisi olayı şu şekilde anlattı:
“Akşam saat 20.30 sıralarında Dumlupınar Caddesi üzerinden gelen TIR hemzemin geçitten geçmeye çalışırken bir anda raylar üzerinde durdu. Şoförün yanına gittiğimde şoför aracın çalışmadığını söylemesi üzerine bende hemen Tarsus Gar’ın yolcu alarak hareket eden trenin makinistini ve Tarsus’a giriş yaparak TIR’ın bulunduğu geçide yaklaşan içinde yolcu olan yolcu trenin makinistini uyardım. Uyarıyı alan makinistler hemzemin geçine varır varmaz trenleri durdular. Arızalanan TIR ise rayların üzerinde çekildikten sonra trenler yollarına devam ettiler” diye konuştu.
Öte yandan, raylar üzerinde arızalanan TIR şoförün tüm çabalarına rağmen çalışmadığı için araç raylar üzerinden çevredeki vatandaşların yardımı ile geriye doğru itilerek rayların üzerinden çekildi.