Gündem Hendek kazıp mayın döşediler

Hendek kazıp mayın döşediler

29.06.2015 - 14:54 | Son Güncellenme:

Gaziantep'in Karkamış İlçesi’nin karşısında bulunan Cerablus’un Suriye tarafına, kontrolü sağlayan IŞİD militanları tarafından mayın döşenerek hendekler kazıldı.

Hendek kazıp mayın döşediler

Karkamış Belediye Başkanlığı binası ve Karkamış Sınır Kapısı’nın yanındaki 20 metre uzaklıktaki Suriye tarafına kamyonetle gelen 3’ü kadın 7 IŞİD militanı, ilk olarak yer tespiti yaptı.

Haberin Devamı

ASKER TEYAKKUZA GEÇTİ

Grup, daha sonra sınır hattında nöbet tutan askerlerin önünde belirledikleri yerlere mayın döşedi. Silahlı oldukları görülen IŞİD’liler, sınır hattındaki bazı evlerin yanına ise hendek kazdı. Türkiye tarafından çıplak gözle görülen yaşanan bu gelişmeler üzerine sınır hattındaki güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

KİLİS'E ZIRHLI ARAÇLAR

Öte yandan Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabası ve çevresinde, muhalif gruplarla DAEŞ arasındaki çatışmalar devam ediyor. Bölgedeki çatışmaların sesi zaman zaman Kilis sınır hattından da duyuluyor.
Güvenlik güçleri de Suriye sınırındaki önlemlerini artırdı. Merkeze bağlı İnanlı ve Seve köyü sınır hattına zırhlı araçların konuşlandırıldığı görüldü. Bölgedeki güvenlik güçleri sınır hattı boyunca devriye görevini sürdürüyor.