Mersin HENTBOL ERKEKLER TÜRKİYE KUPASI

HENTBOL ERKEKLER TÜRKİYE KUPASI

21.04.2014 - 11:28 | Son Güncellenme:

.

HENTBOL ERKEKLER TÜRKİYE KUPASI

Hentbol Erkekler Türkiye Kupası yarı final maçında Nilüfer Belediyesi ile karşılaşacak olan Mersin Hentbol Takımı'nda hedef final. Mersin Hentbol Takımı Sportif Direktörü Osman Özoğlu, "Nilüfer Belediyesi maçında sahada var olma mücadelesi vereceğiz. Kazanmaktan başka çaremiz yok" dedi.
Ligde oynadığı 26 maçtan 11 galibiyet, 3 beraberlik, 12'de mağlubiyet alan Mersin Hentbol Takımı, topladığı 25 puanla ligi 6. sırada bitirdi. Bu sonuçla Play-off'da Ankara İl Özel İdaresi ile karşılaşan Mersin ekibi, rakibiyle oynadığı 2 maçı da kaybederek ligi 6. sırada tamamladı. 24 Nisan Perşembe günü İzmir'de Türkiye Kupası yarı final maçında Nilüfer Belediyesi ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp finale çıkmak istiyor.
"LİGİ İSTEDİĞİMİZ YERE YAKIN BİR YERDE BİTİRDİK"
Lig ve Nilüfer Belediyesi maçıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Hentbol Takımı Sportif Direktörü Osman Özoğlu, ligin bu sene her takım açısından zor ve çekişmeli geçtiğini vurgulayarak, "Adana Çukobirlik dışında her takım hemen hemen herkesten puan aldı. Kalite olarak belki değilde çekişme ve mücadele açısından son derece güzel bir sezon oldu. Biz bu sene üst seviyemizi yakaladık ancak daha yüksek de olabilirdik. Kadromuzun dar olması, sakatlıklarımız, maddi olarak rakiplerimize göre daha zor durumda bulunmamız bizi çok zorladı. Ama her şeye rağmen oyuncularımız sahada var olan güçleriyle oynadılar ve mücadele ettiler. Hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Tabi her sene ders alıyoruz. Bu sene de çok ders aldık. Önümüzdeki yıl kadromuzu kurarken daha geniş ve iyi bir kadro kurmak istiyoruz. Şimdiden önümüzdeki seneyi kestirmek zor ama Mayıs ayı sonunda önümüzdeki yılın planlarını yaparız. Bu sene ligi istediğimiz yere yakın bir yerde bitirdik. Yani kötü bir sezon geçirmedik. Bizi bu yıl 3 günde bir maç oynamak yordu. Bundan en çok etkilenen takım bence biz olduk" diye konuştu.
"KAZANMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK"
Nilüfer Belediyesi maçıyla ilgili de Özoğlu, "Bu Perşembe günü İzmir'de Bursa Nilüfer Belediyesi ile yarı final maçında karşılaşacağız. Tabi rakibimiz ligde Trabzonspor'u Play-off'da yenerek ilk 4'e kaldı. Zor bir işi başardılar. Yani bizim karşımıza moralli çıkacaklar. Zaten iyi bir takım. Kadrosu geniş ve oyuncuları kaliteli. Tur için bize göre şansları daha fazla. Ancak bizim de artık lig bitti ve elimizde bir tek kupa var. Ligde yapamadığımız başarıyı burada yapmak istiyoruz. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Şu anda Yönetim, teknik heyet ve sporcular tek bir yumruk olduk. Tek bu maçı bekliyoruz. Sahada var olma mücadelesi veceğiz. Çünkü bu maçın bir de Avrupa Kupası için önemi var. Eğer biz finale yükselebilirsek büyük ihtimalle Beşiktaş ile eşleşeceğiz. Böyle bir durumda da maçı kaybetsek bile rakibimiz Avrupa Kupası'na zaten gittiği için biz de doğrudan Avrupa Kupası'na gideceğiz. Bu açıdan da önemli bir maç olacak" şeklinde konuştu.