Cadde HEP KENDİMİ OYNADIM

HEP KENDİMİ OYNADIM

27.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Karagül’ dizisiyle ekranlara dönen Saruhan Hünel, ‘Kenan’ karakterini kısa sürede benimsediğini söyledi. Oyuncu, ‘Bülent İnal’ın rolünü kaptı’ iddialarıyla ilgili “Yapımcı öyle bir karar verdiyse kimse o lafın üstüne laf söyleyemez” dedi

HEP KENDİMİ OYNADIM

‘Karagül’ dizisiyle yollarınız nasıl kesişti?

Haberin Devamı

Dizi ilk başladığı zaman Özcan Deniz’in oynadığı rolü bana teklif etmişlerdi. Fakat bir türlü anlaşamadık sonra Özcan Deniz’le, anlaşıp diziyi çekmeye başladılar. O sırada ‘Araf Zamanı’ vardı, ben de orada başrol oynuyordum. Daha sonra Özcan başka bir diziye geçince alternatif olarak beni istediler.

Bülent İnal’ın da ‘Karagül’ için adı geçmişti. Rolünü kaptığınız şeklinde haberler çıktı. Gerçeklik payı var mı?

Ben şimdiye kadar kimsenin rolünü kapmadım, hep kendimi oynadım. Yapımcı öyle bir karar verdiyse kimse o lafın üstüne laf söyleyemez.

‘Kenan’ karakteriyle ilgili nasıl bir empati kurdunuz?

Profesyonel oyuncuyuz, oynayacağım karakterin nasıl olduğuna bakarım. Zaten ilk anda o moda bürünürüm. Ben normalde sakin bir insanım, düşünerek adım atarım. ‘Kenan’ da aynı şekilde adımlarını düşünerek ne yapacağına karar veriyor.

Haberin Devamı

Devam eden özellikle reytingleri iyi olan bir diziye sonradan katılmak, seyirciye kendinizi kabul ettirmek zor oldu mu?

Hem de çok zor. Çünkü yeni bir karaktere seyircinin alışması zor. Ama sağ olsun beni hemen benimsediler. Zaten bu da reytinglere yansıyor. Yaklaşık iki senedir ekranlardan uzak olduğumdan seyircilerden beni özlediklerini belirten mesaj ve mailler aldım.

Ben de onları çok özlemişim. İki tarafa da iyi geldi sanırım.

Sokakta veya bulunduğunuz çevreden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Zaten daha önceki projelerimden dolayı tanınan bir insanım. Arap dünyası ve Türkiye’de ciddi anlamda fanlarım var. Tabii böyle bir projede yer aldıktan sonra daha da arttı. Kimseyi kırmam, kim fotoğraf çekilmek istese, fotoğraf istese veririm. Buna özen gösteriyorum.

‘Kendime hiç hedef koymadım’

‘Aynalı Tahir’ dizisinden sonra hiç yaşlanmadığınız hatta gençleştiğiniz yazılıyor. Özel bir formülünüz var mı?
‘Aynalı Tahir’i oynadığım dönemle şimdiyi kıyaslarsak, yaşlandık diyemeyiz. Olgunlaştık diyebilirim. Gençlik sırrım yok ama spor yapıp, yediklerime dikkat ederim. Sigara ve alkol kullanmıyorum.
Bir oyuncu için yakışıklılık avantaj mıdır?
Yakışıklılık önemli tabii ki. Ama oyuncu olmak için illa yakışıklı olmak gerekmez. Seyirciye oynadığım karakterin duygusunu yansıtamazsan, yakışıklılık beş para etmez. Bazen avantajını ve dezavantajını görüyorum.
Oyunculukta kendinize koyduğunuz bir hedef var mı?
Hiç hedef koymadım. Her zaman kendini geliştirmek isteyen biriyim. Hedefim sadece, oynadığım karakteri en iyi şekilde ekrana yansıtmak.

Yazarlar