Gündem Hepimiz en az bir kere duygusal olarak aldatıyoruz

Hepimiz en az bir kere duygusal olarak aldatıyoruz

02.05.2018 - 17:51 | Son Güncellenme:

Aldatmak, bir ilişki içerisinde olan kadın ya da erkeğin başka ilişkilere yelken açması olarak bilinir. Bir ilişkide sevgi, aşk, saygı, sadakat, güven gibi duygular bir yerde bitebilir. Bu gibi sorunlarda karşılıklı konuşarak medeni bir şekilde uzlaşmaya varılması gerekirken nedeni bilinmez bir şekilde insanlar aldatmaya ve aslında aldanmaya başlarlar.

Hepimiz en az bir kere duygusal olarak aldatıyoruz

Aldatmak tek bir cinse ait bir özellik değil

Haberin Devamı

Kadın da erkek de eşini, partnerini aldatabilir. Bu konuda erkeklerin adı daha çok gündemdedir. “Erkekler daha çok aldatır.” ifadesi yanlıştır. Erkekler belki de bu işi daha açık yaptığı için bu böyle anlaşılmış olabilir. Fakat yeri geldiğinde kadın da belki gizli gizli eşini aldatıyordur. Bu yüzden konuyu ve bu konunun yanlışlığını tek bir cinse yüklemek son derece yanlış olur.

Aldatan aslında kendini aldatır

Yürütmek istemediği ilişkisi olan biri aldatma girişiminde bulunur. Sahip olduğu asıl ilişkisini kendisi zaten istemiyordur. Bir nevi, istemediği bu ilişki için kendini kandırarak zorlayarak eşini aldatıyordur.

Erkek ve kadının aldatma eşiği farklıdır

Erkekler, fiziksel aldatmaya tahammül edemezken kadınlarda duygusal aldatma daha acı verici oluyor. Erkeklerin; yetiştirilme tarzı, kültür, geldikleri ortam, dışarıdan erkeğe verilen değer ve üzerinde hissettiği baskı onları maddesel ve fiziksel olguların daha gerçekçi olduğunu hissettirir. Kadınlarda ise maneviyat ve duygusal ilişkiler biraz daha ön plandadır. Kadınlar, çoğu duygu gibi ilişkileri de beyinlerinin içinde kompleks bir yapı ile yaşarlar. Sevgi ve aşk onlarda bedenden önce gelmektedir. Kadınlar eşinin gönlünde bir başkasının olmasını kabul edemezken erkekler de partnerinin başkasıyla fiziksel birlikteliğine katlanamazlar.

Haberin Devamı

Duygusal aldatma anlık bir olaydır

Hâlihazırda ilişkisi olan bir kişi, yolda gördüğü herhangi birine, yakın arkadaşına anlık bir ilgi duyabilir ya da hayatımda o değil de başkası olsaydı diye çeşitli düşüncelere zaman zaman kapılabilir. İnanması güç ama duygusal olarak aldatma da bir aldatma sayılır.