Siyaset Hepsinin hesabını göreceğiz

Hepsinin hesabını göreceğiz

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin teröre teslim edilmeyeceğini tekrarlayan Başbakan Yıldırım, “FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C, PYD, YPG, adları ne olursa olsun hepsinin hesabını göreceğiz” dedi

Hepsinin hesabını göreceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün Şemdinli’de sekiz; dün de Diyarbakır’da bir şehit geldiğini söyleyerek, Türkiye’nin teröre teslim olmayacağını, tüm teröristlerin hesabının görüleceğini söyledi. Yıldırım, dün memleketi Erzincan’da havaalanında yüzlerce vatandaş tarafından karşılandı. Yıldırım, Erzincan Üniversitesi akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
ADLARI NE OLURSA OLSUN: Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör saldırısında sekiz, dün de Diyarbakır’da bir şehit verildi. Yiğitlerin diyarı Erzincan’dan bir kez daha ifade ediyorum, FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C, PYD, YPG, adları ne olursa olsun hepsinin hesabını göreceğiz. Türkiye’yi teröre teslim etmeyeceğiz. Çanakkale’de yedi düveli durduran, istiklal mücadelesinde yalın kılıç savaşan bu millet, 15 Temmuz’da tankları, uçakları, topları imanıyla durdurdu. Vatan aşkıyla 15 Temmuz gecesi Erzincan başta olmak üzere 80 milyon vatan evladı o gece destan yazdı. O hainler iyi bilsin ki bu vatanın bir karış toprağını, bir tek çakıl taşını dahi koparamazsınız. Bu bayrak inmez, bu ezan dinmez, Türkiye bölünmez. Bu millet yenilmez. (Dik dur eğilme, bu millet seninle’ sloganı üzerine) Evelallah biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz.
GÜZEL YOLLARI TAÇLANDIRACAK: Artık Türkiye kendi otomobilini de yapacak. Bunun da kararını verdik. Yıllardır kriz tellallığı yapanlar, ‘Biz yapamayız, edemeyiz’ diye konuşanlar artık hiçbir mazeret bulamayacak. Yerli otomobil, Türk mühendisinin, işçisinin, teknisyeninin akıl ve alın teriyle inşallah üretilecek. AK Parti 15 yıldan beri 20 bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptı. İşte yerli otomobillerimiz de inşallah yakın zamanda bu güzel yollarda gidecek ve bu yolları taçlandıracak.
HEMŞERİLERİMİN YÜZÜ GÜLECEK: Bakü-Tiflis-Kars projesi Kars’tan Erzincan’a geldi. Erzincan böylelikle yolculuğun da buluştuğu merkez olacak. Türkiye kalkındıkça Erzincan kalkınacak. Erzincan kalkındıkça hemşerilerimin yüzü gülecek, gelecek umutları yeşerecek.

Hepsinin hesabını göreceğiz


Yemekhanede öğrencilerle yemek yiyen Yıldırım, “Üniversitede yılları hayatın altın yılları. Dolu dolu yaşayın. Sadece eğitim değil, sosyal faaliyetlerde de bulunun” dedi. Yıldırım, çimlere oturan gençlere de eşlik etti.

İstanbul da Hakkari de aynı olacak

Başbakan Yıldırım, Erzincan’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile birlikte STK toplantısına katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti.
“Sanayicilerle 15 yıl önce ne konuşuyorduk bugün ne konuşuyoruz. Şimdi ihracatı 500 milyar doları nasıl çıkarırız. Terörden mağdur olan illerin refah ve kalkınma açığını nasıl kapatırız bunları konuşuyoruz. 15 yılda Türkiye, elde ettiğimiz güven ve istikrar sayesinde çok büyük mesafe kat etti. Amacımız, doğu ve batı arasındaki kalkınma farklılıklarını ortadan kaldırmak. 2002’de kişi başı gelir 3 bin dolar civarındayken Doğu bölgelerinde bu rakam 700 dolar civarındaydı. 4 kat fark vardı. 15 yıl sonra milli gelir 11 bin dolara ulaşırken Doğu ve Güneydoğu’daki gelir 5500 dolara çıkmış 4 kattan 1 kat farka inmiş oldu. Hedef Doğusu da batısı da kuzeyi de güneydi de her yerde refah aynı seviyeye gelmesi. İstanbul’da, Erzincan’da, Hakkari’de aynı olacak ki terör mihrakları buradan bir alan sağlamasın.
TAMAMEN TEVAFUK: Güvenlik ve istikrar olmazsa olmaz. 15 yılda istikrar her tarafta hakim, güvenlik işte terörle yapılan mücadele ortada. Mutlak bir başarı var. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürecek. Gün gelecek, bunlar bu asil milletin yüzüne bakamayacaklar. Milletin gündeminden bu konuyu düşüreceğiz. Komutanlarımız burada, tamamen tevafuk, birlikleri dolaşıyorlar, Mehmetçiklere moral ziyareti yapıyorlar.”
‘Binali Yıldırım olsun
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi’nin adının “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi” olarak değiştirilmesini istedi.

‘TEOG çalışması bitti, bir-iki güne açıklanır’

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG ile ilgili çalışmanın bitirildiğini açıklayarak, “1-2 gün içinde Milli Eğitim Bakanımız kamuoyu ile velilerle vatandaşlarla paylaşacak. Kamuoyundan gelecek öneriler destekler veya eleştiriler olabilir. Bütün bunları da dikkate alarak son şeklini uygulamanın vereceğiz. Amacımız mevcudu kaldırırken daha iyisini, kolayını ve daha fazla başarı ölçümünü sağlayacak sistem ikame etmek ve yerine getirmek. Çok titiz çalışma nihayet tamamlandı. Ortadan liseye geçişte de istedikleri en güzel bölüme okula tercihlerini yapabilmiş olsun” diye konuştu.
‘Emekler boşa gitmesin’
Üniversite giriş sisteminde de bazı yenilikler yapıldığını belirten Yıldırım şöyle devam etti: “Kamuoyunda tartışıldı gereken öneriler uyarılar dikkate alındı ona göre gözden geçirildi. Amaç şudur; üniversitelere girişte lise ve ortaokullarda öğrenen, donanımlı hale gelen gençlerin emeklerinin boşa gitmemesi. O yüzden sınav basitleştirildi. Çünkü eskiden 76 üniversite vardı şimdi 186 üniversite var. Liselerden mezun olanların sayısı neredeyse üniversiteye gireceklerin sayınsa yaklaştı, biraz fazlalık var. Geçmiş yıllardan da bekleme olmasa her lise mezunu üniversiteye girebilecek hale geldi. Ancak yine de seçmeye ihtiyaç var çünkü bazı fakülteler daha farklı talep daha yoğun olduğu için orada da sıkışma oluyor. Bunu dengelemenin yolu sınavla ölçmek ve sınavla buraya hak kazanan gençleri belirlemek. Bu konu uygulanacak ve sonuçlarını göreceğiz.”

5 milyar dolarlık savunma projesi

Yıldırım, önceki gün yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) toplantısında alınan kararlara ilişkin soru üzerine, toplantıda hava savunma sistemi, tank modernizasyonu, elektronik koruma sistemleri ve gemi projelerinin de aralarında bulunduğu 5 milyar dolar tutarında 22 projenin karara bağlandığını dile getirdi. Savunma sanayiinde de caydırıcılıkta da Türkiye’nin artık kendi imkan ve kabiliyetleriyle ihtiyacını karşılamakla kalmadığını, ihtiyacı olan ülkelere de yardım ettiğini belirten Yıldırım, “Malum bize bazı ülkeler kısıtlamalar getirmeye çalışıyor ancak biz böyle bir politika izlemiyoruz. Elimizdeki bilgiden, teknolojiden dost ülkelerin yararlanmasına imkan sağlıyoruz” dedi.