Ekonomi Her cüzdanda en az bir TROY

Her cüzdanda en az bir TROY

12.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki tüm bankaların ortak girişimiyle hayata geçirilen “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’nin (TROY)” tüketici tanıtımı yapıldı.

Her cüzdanda en az bir TROY

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, “Banka kartları, ön ödemeli kartlar ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yer alan logo, ödeme şeması olarak adlandırılıyor. Artık cüzdanlarımızdaki kartların sağ alt köşesinde hepimize gurur veren bir marka, TROY var. En büyük gücümüz bankaların kurduğu tek bir çatı altında yerel, hızlı ve yenilikçi bir yapı olmamız. TROY’un arkasında güçlü bankacılık alt yapısıyla Türkiye var” dedi.

Haberin Devamı

Canko, TROY kartların POS, ATM ve e-ticaret sitelerinde yüzde 100 kabulünün sağlandığını, TROY üyelerine yönelik altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve TROY kullanımına ilişkin tüm standart ve kuralların belirlendiğini anlattı. Bugün itibarıyla 200 bini aşkın TROY logolu kart bulunduğunu ifade eden Canko, halihazırda 15’i banka, biri banka dışı olmak üzere 16 kurumun TROY logolu banka kartı, ön ödemeli kart ve kredi kartı ürününü vermeye hazır durumda olduğunu bildirdi.

Canko, “Hedefimiz yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumuna giden bu yolda tüm bankaların TROY logolu kartlarını kullanıcılara sunması ve her cüzdanda en az bir TROY logolu kart bulunması” dedi.

Yazarlar